Ingrediente
- 3 kg pepenei
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1 gogosar sau ardei gras rosu
- 1 felie de telina
- 1 legatura frunze de telina
- 1 radacina de hrean
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 lingurita boabe de mustar
- 2-3 tije de marar uscat
- cateva frunze de visin
pentru saramura, cantitatea de lichid se calculeaza exact jumatate din capacitatea borcanelor:
- 1 lingura sare si 1 lingura zahar pentru fiecare litru de apa
Mod de preparare
Spalati bine pepenii si celelalte, curatati morcovul si ardeiul gras (de cotor si seminte) si indesati in borcane mai mari (1.7; 3; 5 litri) pepeneii intregi sau daca sunt mai mari, taiati bucati, fasii de ardei si dovlecel, feliute de morcov si telina, hreanul taiat bastonase.
In functie de volumul borcanelor pe care le-ati umplut, calculati cantitatea de saramura. Folositi apa calduta, adaugati sarea zaharul, bobitele de piper si mustar, foi de dafin, tijele de marar, amestecati sa se dizolve sarea si zaharul si turnati totul in borcane. Astupati cu frunze de visin (daca aveti) sau cu frunze de telina.
Lasati-le sa stea vreo ora-doua si completati saramura, sa le acopere bine, pana sus, apoi inchideti borcanele cu capac sau celofan si hartie, legate deasupra. Intr-o luna vor fi murate, dar e mai bine sa le lasati mai mult, pana la Craciun sau de Anul Nou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene verde murat (lubenita, harbuz)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|