Ingrediente
- pepeni verzi de marime mica-mijlocie
- ardei iuti
- morcov
- usturoi
- telina(frunze si radacina)
- crengute de visin
- marar uscat
- boabe mustar
- piper boabe
- apa
- sare
Mod de preparare
Pentru inceput, pepenii trebuie intepeti langa codita, sa aiba pe unde sa isi traga saramura si ii asezam in butoi sau unde ii puneti voi, urmeaza crengile de visin care trebuie puse obligatoriu pt a pastra coaja pepenilor tare. Adaugam morcovul si telina taiate fasii sau rondele, ardeii iuti, cat doriti, mararul uscat ar fi bine sa il asezati pt prima data la fundul butoiului, apoi printre pepeni si deasupra lor. Urmeaza usturoiul, boabele de mustar si de piper.
Ne pregatim sa punem apa cu sare, la un litru de apa o lingura de sare pentru muraturi. Avem grija ca saramura sa acopere pepenii. A doua zi trebuie sa ne uitam la ei daca au mai tras din apa cu sare trebuie sa avem grija sa completem din nou, sa nu ramana pepenii descoperiti, ca sa nu prinda floare!
Dupa ce i-am pus am aflat ca puteam sa pun si gogonele sau conopida! Dar nu-i nimc, o sa stiu pe la anul!! Maine am sa aduc si niste varza murata si am sa va impartasesc reteta mea!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pepeni murati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|