Perisoare de porc cu smantana

Postat de adasev12 in Porc
25 Mar 2011 | 4431 vizualizari
Perisoare de porc cu smantana

by AndreeaRodica.....ms de idee...super buna! P.S. mi-au placut, si sotului la fel, si cu siguranta am sa mai fac, dar cu mici modificari: am sa fac cu carnita de curcan ca e f sanatoasa si cea mai indicata pt copilasi...desi si asa a papat puiutul meu....si merge f bine cu smantana... apoi am sa scot ardeiul, ca e prea dulceaga si in plus pielita de la ardei nu prea face bine la bila ( cel putin pe mine ma rupe...) iar morcovelul am sa-l fierb cu perisoarele....( in apa in care au fiert perisoarele am pus si zarzavat si vegeta si am pastrat apa, sa o folosesc pt alta supica...)

Ingrediente

  • 350 g carne tocata ( de data asta de porc)
  • 3 maini de orez...
  • jum de ceapa tocata marunt
  • sare, piper, boia
  • 1 ou
  • 3 lg pesmet
  • pt sos:
  • jumatate de ceapa,
  • ardei ,
  • morcov,
  • smantana 200 ml,
  • 1 l-ita amidon,
  • 2-3 zuchinni mititei,
  • sare,
  • piper
  • curry,
  • oregano
  • am ai adaugat: ceapa, telina si morcov  in apa in care au fiert perisoarele

Mod de preparare

deci: am facut perisoarele ...absolut nici o noutate, nu insist....le-am pus la fiert in apa cu zarzavat;

am facut sosul: am calit ceapa , ardeiul si morcovul impreuna pana s-au inmuiat putin ( data viitoare  o sa fierb morcovelul), apoi am pus o cana de apa si am lasat sa fiarba 5 min, am taiat zuchinni in patru ( erau mititei si cruzi) si i-am adaugat la sos si am mai lasat 5 min la fiert, apoi am inmuiat amidonul cu apa si am adaugat smantana, am subtiat cu apa  de la sos si apoi am turnat peste...am mai lasat sa dea doua-trei clocote...am stins focul si am pus patrunjel verde( sare, piper , curry , oregano dupa gust).

am scos perisoarele din apa si le-am adaugat peste sos. apa in care a fiert am pastrat-o pt alta ocazie...cand voi face o supica...era pacat de ea ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de porc cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare cu zucchini, smantana si tarhon

Postat de mihaelar63

Ciorba de perisoare cu zucchini, smantana si tarhon

 Legumele se curata si se spala . Caliti usor in ulei ceapa si morcovul , tocate marunt . Adugati 2 l apa si puneti la fiert cuburile de cartof si rosia taiata marunt ....

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de eumimi

Ciorba de perisoare

Tocam ceapa julienne, morcovul il dam pe razataoare mare, iar ardeiul il tocam cubulete. Le calim impreuna doar pana se patrund putin, 7-8 minute, dupa care adaugam 1-2 cani de apa si lasam la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2011, 10:06
la 25.03.2011, 10:10
bunnnnnaaaa
la 25.03.2011, 10:41
bune tare
la 25.03.2011, 10:48
buneeee
la 25.03.2011, 10:49
onesta, sufletista.....

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking