Pernute crocante din mamaliguta

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
8 Oct 2013 | 15303 vizualizari
Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am pus-o in aplicare. A iesit ceva bun de rontait printre mese, sau in fata televizorului, cum recomanda ea.

Ingrediente

  • 150 gr mamaliguta
  • 200 gr faina
  • 75 gr branza
  • 200 ml ulei

Mod de preparare

Mixam mamaliguta impreuna cu branza, eu am strivit-o cu furculita, apoi incepem sa incorporam faina si framantam un aluat care sa se poata intinde.

Eu am adaugat faina pana cand nu s-a mai lipit aluatul de maini.

Intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si taiem patratele, cerculete, triunghiuri sau ce forme dorim.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins si prajim pernutele cate un minut pe fiecare parte.

Au iesit crocante si bune, dar data viitoare dublez cantitatea de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute crocante din mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Postat de Oana

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Taie ouale pe jumatate si amesteca galbenusurile cu avocado, zeama de lamaie, sare si piper pana obtii o pasta. Adauga apoi smantana si omogenizeaza pana obtii un amestec cremos. Adauga...

Citeste continuarea

Chiftele de conopida

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de conopida

Conopida se pune la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute,cand este bine fiarta se scurge si se paseaza cu o furculita,o lasam intr-o strecuratoare sa se raceasca si sa se scurga bine zeama....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2013, 09:42
CE IDEE BUNA !!!
la 08.10.2013, 09:45
Chiar e o idee foarte buna si interesanta
la 08.10.2013, 09:47
bune bune
la 08.10.2013, 09:48
Va multumesc!
la 08.10.2013, 09:48
Adica asa numai bune de mancat dimineata

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking