Pernute crocante din mamaliguta

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
8 Oct 2013 | 15302 vizualizari
Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am pus-o in aplicare. A iesit ceva bun de rontait printre mese, sau in fata televizorului, cum recomanda ea.

Ingrediente

  • 150 gr mamaliguta
  • 200 gr faina
  • 75 gr branza
  • 200 ml ulei

Mod de preparare

Mixam mamaliguta impreuna cu branza, eu am strivit-o cu furculita, apoi incepem sa incorporam faina si framantam un aluat care sa se poata intinde.

Eu am adaugat faina pana cand nu s-a mai lipit aluatul de maini.

Intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si taiem patratele, cerculete, triunghiuri sau ce forme dorim.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins si prajim pernutele cate un minut pe fiecare parte.

Au iesit crocante si bune, dar data viitoare dublez cantitatea de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute crocante din mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Postat de rocsi_1612

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Spalam rosiile, le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin....

Citeste continuarea

Guguluf aperitiv

Postat de panacris

Guguluf aperitiv

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele,  se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2013, 09:42
CE IDEE BUNA !!!
la 08.10.2013, 09:45
Chiar e o idee foarte buna si interesanta
la 08.10.2013, 09:47
bune bune
la 08.10.2013, 09:48
Va multumesc!
la 08.10.2013, 09:48
Adica asa numai bune de mancat dimineata

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking