Ingrediente
- 4 fileuri de peste mai mari (sa fie peste de mare (oceanic), fara oase
- 8 felii subtiri de bacon
- sare, piper
- 5 catei de usturoi
- coriandru proaspat (100 gr)
- 4 cepe mari
- 1 ardei gras verde sua rosu
- 6 rosii
- 100 ml vin alb
- ulei de masline
- pasta de tomate
- 12 cartofiori mici (pentru copt)
- 320 gr brocoli
Mod de preparare
- Pregatim fileurile de peste , le curatam de piele si le asezonam cu sare si piper, usturoiul pisat si coriandrul tocat fin sau dat prin piulita . Apoi le acoperim cu bacon deasupra. Le pastram asa 10-15 minute.
- Intre timp pregatim ceapa si celelalte legume. Ceapa o taiem julien, felii si tocam usturoi (cca 3-4 catei) si adaugam ulei de masline. Punem la foc emdiu sa se caleasca, pana s einmoaie bine, adaugam ardeiul gras, si cand e moale se adauga vinul alb (1 pahar). Adaugam rosiile feliate in jumate, pasta de tomate si asezonam cu sare si piper. Se lasa sa se inmoaie bine legumele.
- pregatim o tava . Punem dedesubt din ceapa cu rosii calita , asezam frumos pestele si deasupra pestelui se mai pune ceapa cu rosii. Dam la cuptorul incins.
- Separat pregatim cartofii copti. Spalam cartofii si ii stergem sa fie uscati si ii acoperim cu sare grunjoasa..(mai mutla)- ii dam la cuptorul incins (cca 40 min)-pana se coc bine in interior). Cand sunt gata, se sterg de sare si se apasa usor (sa nu se zdrobeasca prea tare). Incingem putin ulei intr-o tigaie cu putin usturoi pisat si saltam cartofii 2 min .
- De asemenea se serveste cu brocoli. Desfacem brocoli buchetele, le fierbem in apa clocotita (5-10 min)- s anus e inmoaie - Le scoatem in apa cu cuburi de gheata (as aisi pastreaza culoarea si textura). Scurgem apoi si le saltam de asemenea in ulei d emasline cu usturoi.
Se servesc impreuna cu pestele.
Pofta mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste acoperit cu bacon la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|