Peşte picant cu crustă de alune

Postat de Satisfyyourcravings in Peste
18 Noi 2012 | 4662 vizualizari
Peşte picant cu crustă de alune

De la Gordon citire, vă propun astăzi un preparat picant, crocant şi delicios cu influenţe asiatice.

Ingrediente

  • 2 bucăţi peşte alb
  • 100 grame alune neprăjite decojite
  • 1 lingură coriandru/ pătrunjel
  • o linguriță fulgi de chilli
  • un ou
  • o linguriţă sos de peşte
  • 1/2 lime
Pentru sos:
  • 2 linguri sos de pește
  • 2 tije ceapă verde
  • un ardei iute
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriță oțet de orez
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lime
  • o lingură coriandru/ pătrunjel

Mod de preparare

Se începe cu sosul pentru că aromele se îmbină mai bine cu cât este lăsat mai mult.

Se taie ardeiul iute longitudinal, apoi în felii subțiri și se amestecă întru-un mojar, folosind pistilul, cu usturoiul tăiat fin, puțină sare și zahărul. După ce usturoiul și ardeiul au devenit piure, se adaugă 2 linguri de sos de pește, oțetul de orez, cele două linguri de ulei de măsline, sucul de la lime și ceapa și se amestecă cu o lingură. Se scoate sosul din mojar.

În mojarul curat, se pisează grosolan alunele, împreună cu sarea și cu chilli, apoi se adaugă coriandrul tocat. 

Într-un bol se bate oul, împreună cu sosul de pește.

Se usucă bucățile de pește, se dau prin ou, apoi prin mixul de alune și se prăjesc la foc mare câteva minute pe fiecare parte, începând cu partea cu piele. Se oprește focul și cât sunt încă în tigaie se acoperă fiecare bucată cu sucul de la jumătatea de lime. 

Se scot pe o farfurie și se servesc cu sosul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peşte picant cu crustă de alune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Icre de hering

Postat de MotanLaOale

Icre de hering

Se inmoaie franzela in apa rece 20-30 minute. Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine. Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine. Se adauga uleiul...

Citeste continuarea

Peste prajit cu sos de smantana

Postat de autodiag

Peste prajit cu sos de smantana

Pestele curatat, fara cap si coada, se spala si se da cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se prajeste in unt. Dupa ce este gata, se scoate pe o farfurie, iar in untul ramas se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2012, 19:30
la 18.11.2012, 19:31
o super combinatie
la 18.11.2012, 19:35
la 18.11.2012, 19:38
Super! N-am mancat, dar imi inchipui cum trebuie sa fie
la 18.11.2012, 19:38
delicios.................vreau o portie!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking