Pesto de pătrunjel

Postat de carmenvlad in Sosuri
29 Oct 2011 | 13326 vizualizari
Pesto de pătrunjel

Am găsit această rețetă pe blogul "Din lumea Laurei". Cum sunt în faza experimentelor, am zis să încerc. Și bine am făcut. Este o rețetă minunată și rezultatul a fost de excepție.

Ingrediente

  • 2 legături pătrunjel tocat mărunt
  • 100 g alune prăjite
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 50 ml ulei de masline 
  • sare si piper

Mod de preparare

Alunele se pun în robot și se mărunțesc bine. Se adaugă pătrunjelul tăiat, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, sare și piper. Se amestecă bine și la sfârșit se adaugă uleiul în fir subțire. Se formează o pastă care poate fi folosită imediat sau poate fi păstrată în borcan, la frigider pentru mai multă vreme. Dacă o pune-ți în borcan adăugați o lingură de ulei de măsline deasupra pastei.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto de pătrunjel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Postat de simona72

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

In oala in care urmeaza sa facem supa, se pune uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele (morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se...

Citeste continuarea

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Postat de simona72

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Daca aveti o supa de pui gata facuta, o folositi pe aceasta. Daca nu, va spun cum am procedat eu… De multe ori folosesc oala sub presiune atunci cand ma grabesc. Am folosit-o si de data...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2011, 16:26
Carmen asa este ,o reteta super
la 29.10.2011, 17:43
bun
la 29.10.2011, 19:21
bravo
la 29.10.2011, 21:20
Mie pana acum vreo doi ani cred nu-mi prea placea patrunjelul, il cam pescuiam asa din ciorbe si in rest nu-l prea foloseam. Insa apoi am inceput sa prind drag de el, cred ca dupa ce-am mancat undeva niste salate care aveau mult patrunjel si m-am mirat ce bine completa gustul. Acum imi fac de multe ori cu rosii, ulei si lamaie. O sa incerc cu siguranta reteta ta
la 29.10.2011, 23:09
Excelent

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking