Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Postat de rocsi_1612 in Porc
1 Ian 2014 | 20024 vizualizari
Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Sa incepem anul asa cum se cuvine in ce priveste gastronomia, nu???? :)))) Am primit un picior de porc afumat tare frumos, daca pot sa zic asa. Trebuia si el preparat cumva si am zis sa il facem acum de revelion. Aveam de gand sa il pregatesc la cuptor dar nu stiam cu ce sa il servim. Dupa ce m-am gandit putin am zis ca ar merge perfect cu un sos de hrean...Ce sa mai zic a iesit nemaipomenit, piciorul a fost foarte bine patruns, aromat iar sosul a mers perfect. Vorba alor mei, este o reteta de sarbatoare! Pacat ca nu a tinut cu mine lumina naturala sa fac niste poze mai ok.

Ingrediente

  • 1 picior de porc afumat
  • 500 ml vin rosu
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • boia de ardei dulce

Pentru sos:

  • 1 radacina hrean
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • 150 gr iaurt
  • 6-7 linguri cu varf smantana

Mod de preparare

Spalam putin piciorul de porc.
Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbrul uscat si le amestecam bine.
Punem piciorul in acest amestec, il acoperim si il dam la rece peste noapte.
A doua zi punem piciorul intr-o oala cu apa, cateva boabe de piper, 3 foi de dafin rupte bucatele si il fierbem cam 40-45 de minute, dar nu aruncam sosul de vin.
Dupa ce s-a fiert, il tranferam intr-o tava, turnam vinul cu mirodenii si 2-3 polonice din zeama in care a fiert.
Curatam usturoiul, il taiem in jumatati si impanam carnea.
Punem si celelalte foi de dafin, putina boia deasupra, il acoperim cu folie alimentara si il introducem in cuptor la o temperatura potrivita.
Din cand in cand il mai descoperim ca sa il stropim cu zeama din tava.
Cand este bine patruns, il descoperim si il mai lasam 10-15 minute sa se rumeneasca. Cand este gata il scoatem din cuptor dar il pastram invelit sa nu se usuce.

Sosul:
Curatam hreanul, il spalam si il dam pe razatoarea mica.
Adaugam zeama de lamaie, putina sare, il lasam 5 minute sa se macereze, apoi incorporam iaurtul, smantana si amestecam bine.

Se serveste alaturi de deliciosul ciolan!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Picior de porc cu sos de hrean si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Retete similare

Friptura la tava cu ciuperci si usturoi

Postat de reisnaor_2006

Friptura la tava cu ciuperci si usturoi

      Carnea am impartit-o in trei bucati fiecare.Intr-o tava am pus fiecare bucata sarata si piperata,am stropit cu ulei de masline,vin si am turnat cana de apa.Tava am...

Citeste continuarea

Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Carnea se feliaza si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2014, 19:46
cam bun draga mea,merge la fix...
la 01.01.2014, 19:47
pozele-s foarte reusite, iar gustul cred c-a fost...
la 01.01.2014, 19:48
o bunatate
la 01.01.2014, 19:48
la 01.01.2014, 19:49
Foarte bun si pozele's frumoase,nu te mai alinta

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking