Pide

Postat de mitinita in Pizza
11 Noi 2012 | 11109 vizualizari
Pide

Facuta special ptr newsletterul Kotanyi , o vom face des de acum incolo.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 ml de apa calduta
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1/2 lingurita de coaja de lamaie Kotanyi
  • 1 lingurita de chili pul biber (sau dupa gust) Kotanyi
  • sare si piper
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu microunde, deoarece bolul este ferit de curent.

Umplutura: Ceapa si ardeiul gras se taie marunt cu robotul si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Adaugam si patrunjel proaspat tocat. Aluatul se desparte in 4 bucati si intindem fiecare bucata. Adaugam umplutura la mijloc si ridicam putin marginile, iar capetele le indoim. Se unge marginea cu iaurt si se baga la cuptorul preincalzit. Se tin la cuptor pana incepe sa se rumeneasca marginea si carnea este facuta. Se serveste cu patrunjel proaspat, eventual si cu felii de lamaie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Postat de rocsi_1612

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Aluatul: Intr-un pahar turnati putin din apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecati si lasati 5 minute deoparte. Faina cernuta o amestecati cu sarea. Adaugati drojdia, amestecati cu o paleta,...

Citeste continuarea

Barcute umplute cu piept de pui

Postat de mirela0911

Barcute umplute cu piept de pui

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute. Se toarna peste faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2012, 21:37
Cat de mult imi plac..Sunt cred ca foarte bune la gust...
la 11.11.2012, 21:38
bune
la 11.11.2012, 21:39
la 11.11.2012, 21:40
ce bine arata si cu siguranta delicioasa
la 11.11.2012, 21:41
ce bine arata

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking