Piept de curcan cu fasole verde si sos dulce de ceapa

Postat de laylalala in Pui
18 Mai 2010 | 4801 vizualizari
Piept de curcan cu fasole verde si sos dulce de ceapa

Ingrediente

  • coaja rasa si sucul de la 1 portocala
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • 3 linguri miere
  • ½ lingurita piper negru
  • 2 cepe, curatate si taiate suvite
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 4 bucati piept de curcan (a cate 100 gr)
  • 400 gr fasole verde, din conserva
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

Intr-un vas, amesteca coaja rasa si sucul de la citrice impreuna cu mierea si piperul, apoi pune amestecul obtinut deoparte.
Se pun pieptii de curcan, pe rand intre 2 folii de plastic si se bat pana ce ajung la grosimea de 1.5 cm.Se presara pe ambele parti cu putina sare.
Se topeste untul intr-o tigaie si se caleste ceapa cu usuroiul, pana cand ceapa devine sticloasa, dar sa nu se arda, aprox.2 minute.Se scoate ceapa si se pune pe o farfurie.
Se rumeneste curcanul in aceeasi tigaie, cate 3 minute pe fiecare parte.Se scoate si se mentine cald.
Se toarna amestecul cu miere in tigaie, se adauga ceapa si se fierb 2 minute.Se scurge fasolea din conserva si se incalzeste la cuptorul cu microunde.
Pentru servire, se aseaza pe farfurie un strat de fasole verde, apoi se pune o felie de piept de curcan, iar deasupra se toarna sos dulce cu ceapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu fasole verde si sos dulce de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulou de pui umplut cu leurda

Postat de simona72

Rulou de pui umplut cu leurda

Daca aveti un piept de pui intreg il taiati in doua. Fiecare jumatate se taie in doua pe lungime, dar nu de tot, obtinand astfel cate o felie mai mare de piept de pui. Acoperim fiecare felie in...

Citeste continuarea

Pui coquelets cu lamaie la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Pui coquelets cu lamaie la cuptor

Cocoseii de munte se clatesc sub jet de apa, se sterg cu prosoape de hartie. Intr-un bol se pun condimentele, uleiul de masline si zeama de lamaie stoarsa, se amesteca bine si se ung pe ambele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2010, 07:35

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking