Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc

Postat de DinDragostePentruGatit in Curcan
14 Mai 2012 | 9323 vizualizari
Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc

Ingrediente

  • 500 g piept de curcan;
  • 1 ceapă;
  • 2-3 căţei de usturoi;
  • 1/2 cană supă de curcan;
  • 1 lg amidon;
  • 2 lg sos soya light;
  • 2 lg sos curry;
  • 1/2 lgţ chili;
  • 1/2 lgţ condiment Has el Hanout;
  • ulei floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.
Orez
  • 1 cană mică orez cu bob lung;
  • 2,5 măsuri supă de curcan;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 2-3 căţei de usturoi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.
Decor
  • frunze de coriandru.

Mod de preparare

Pieptul de curcan 

Carnea se spală, se şterge, se taie felii.

Se amestecă 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, amidonul, sos curry + soya, chili, Ras el Hanout, piper, sare şi se condimentează carnea cu această marinată.

Se căleşte ceapa tăiată julienne în ulei încins; se adaugă usturoiul.

Se adugă carnea, după 2-3 minute se adaugă supa de curcan şi se lasă pe foc până se pătrunde carnea.

Orezul

Ceapa, morcovii se taie julienne.

 Se căleşte usturoiul, se adaugă ceapa iar după 2-3 morcovii. 

Se adaugă orezul şi se căleşte 1-2 minute. 

Se acoperă totul cu supă de curcan.

Se condimentează cu sare, piper.

Se fierbe la foc potrivit timp de 10-12 minute după care se acoperă cu un capac şi se ţine de-o parte 10-15 minute.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Postat de mirela0911

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Se spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si...

Citeste continuarea

Reteta de piept de curcan cu ciuperci in sos de rosii cu smantana

Postat de mirela0911

Reteta de piept de curcan cu ciuperci in sos de rosii cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de piept de curcan cu ciuperci in sos de rosii cu smantana Se taie carnea in bucati mai mici (sau dupa cum doriti) si se pune la calit in 2 linguri de ulei. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2012, 12:08
la 14.05.2012, 12:22
la 14.05.2012, 12:23
Delicios!
la 14.05.2012, 12:25
Vreau si eu la pranz
la 14.05.2012, 12:37
vin cu desertul langa mancarea ta

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking