Piept de curcan cu stafide inabusit in staniol, la cuptor

Postat de merisor67 in Curcan
8 Ian 2013 | 6995 vizualizari
Piept de curcan cu stafide inabusit in staniol, la cuptor

Pentru un pranz copios!

Ingrediente

  • 1 piept de curcan de tara
  • sare
  • oregano
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • Stafide
  • ulei de masline
  • usturoi
  • vin spumant alb
  • folie de staniol

Mod de preparare

Spalam pieptul de curcan si fara sa-l lasam la scurs il crestam in felii grosute de doua degete, dar  nu le taiem, le lasam pe os.

 Pisam cativa graunti de usturoi si ii frecam cu sare si ulei de masline.

Adaugam piper macinat, oregano, busuioc si boia dulce de ardei.

 Cu aceasta compozitie ungem bine pieptul de pui, il asezam in folie de staniol, il stropim cu putin vin, asezam stafidele printre felii si strangem folia de jur imprejur.

Asezam folia intr-o tava si dam la cuptor la 200 grade pentru 45 minute.

Scoatem din cuptor, desfacem folia si incercam cu furculita daca s-a patruns. Mai stropim cu vin, strangem iar folia si mai dam la cuptor pana se patrunde bine atat cat vrem, pe urma il mai lasam cateva minute cu folia desfacuta sa prinda culoare placuta.

Va avea un gust dulce-picant, yummy, yummy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu stafide inabusit in staniol, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Curcan cu mazare si busuioc

Postat de mihaelar63

Curcan cu mazare si busuioc

Curatati si spalati legumele. Morcovul se taie rondele . Ceapa si ardeiul se toaca marunt . Pieptul de curcan se spala se zvanta si se taie cuburi -putin mai mici ca o cutiuta...

Citeste continuarea

Pulpa de curcan in sos de smantana si rosii la Multicooker

Postat de miha

Pulpa de curcan in sos de smantana si rosii la Multicooker

In oala interioara a aparatului punem carnea taiata bucati potrivit de mari si cateva linguri cu ulei de masline. Selectam programul FRY si setam timpul la 15 minute. Apasam START. Prajim usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2013, 09:22
mmm, da! Bun si sanatos 100%
la 08.01.2013, 09:25
ce bine arata si ce bun trebuie sa fie...
la 08.01.2013, 09:26
uite ca a venit si pranzul
la 08.01.2013, 09:28
Ce pofta mi-ai facut!
la 08.01.2013, 09:32
Vaaaaaaaaaaai ce bine arata

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking