Piept de curcan la tava pe pat de varza rosie

Postat de epurasha2bb in Curcan
8 Mar 2011 | 7246 vizualizari
Piept de curcan la tava pe pat de varza rosie

culoare si savoare!

Ingrediente

  • 4 felii groase de piept de curcan,
  • 1/2 varza mica rosie,
  • cateva linguri sos de tomate,
  • sare, piper negru,
  • rasnita piper cu lamaie Kotanyi sau o lingura de zeama de lamaie,
  • 4-5 foi de dafin,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 1 morcov,
  • 2 linguri de zahar,
  • ardei rosu iute/dulce,
  • ulei,
  • 1 cescuta de apa.
  • Se spala pieptul de curcan si se taia din ele cateva felii groase.Se dau cu ulei, sare si piper cu lamaie.

Mod de preparare

Varza rosie se curata de foile exterioare si se toaca julien, se freaca intre degete cu putina sare si piper.Se aseaza pe fundul tavii varza si se picura peste ea ulei peste tot. Apoi se presara din loc in loc foi de dafin si feliute de usturoi. Se rasneste putin piper cu lamaie sau piper simplu si zeama de lamaie daca nu aveti rasnita Kotanyi. Se aseaza pe acest pat de varza bucatile de piept de curcan si se pune pe fiecare bucata cate o lingura de sos de tomate. Se acopera cu cate o bucata de frunza de varza si se dau la cuptorul preincins o ora la foc mic fara sa umblam la tava. Dupa o ora se indeparteaza frunzele de varza ce acopera friptura si se lasa sa se rumeneaca la foc mediu spre mare inca aproximativ 20 de minute.

Intre timp se taie bentite subtiri de morcov si ceapa verde, se presara cu zahar si se caramelizeaza putin in tigaie.Acest amestec se va folosi la ornarea fripturii scoase din cuptor.Se seveste friptura calda asezata pe pat de varza rosie.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la tava pe pat de varza rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Meatloaf

Postat de RuxyRux

Meatloaf

Se spala carnea si se toaca, impreuna cu ceapa( sau prazul). Cartofii se macina cruzi la robot( sau se dau prin masina de tocat). Ouale se bat 3 minute pana se umfla. Se amesteca carnea...

Citeste continuarea

Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor

Postat de mihaelar63

Pulpa de curcan cu cartofi -  la cuptor

 Pulpa intreaga  de curcan se spala se zvanta si se taie in doua. Pulpa superioaras am dezosat-o si la servire am feliat-o [ fara piele ] - asta pentru ca avem mofturosi in familie. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2011, 10:37
de nota 10
la 08.03.2011, 10:38
bine arata
la 08.03.2011, 10:57
superb ,o primavara minunata epurico
la 08.03.2011, 10:57
O prezentare superba...la multi ani
la 08.03.2011, 11:24
ce bine arata
La multi ani si o primavara frumoasa

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking