Ingrediente
- Pentru friptura:
- 6 bucati piept de porc
- slaninuta afumata felii
- 2 catei de usturoi
- sos de peste
- 5 spices
- otet de orez
- 3 linguri unt
- ulei de masline
- 4 lingurite mustar cu miere
- ghimbir
- praf vin alb
- Pentru garnitura:
- 500 gr fasole verde
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura unt
- chilly,chimen macinat
Mod de preparare
Carnea: Am marinat pieptul de porc in sos de peste,otet de orez,5 spices,ghimbir praf si l-am lasat la marinat aproximativ 2 ore,apoi intr-o cratita mai mare,am pus usturoiul taiat felii,untul,uleiul de masline,carnea marinata,slaninuta si marinata si am dat la cuptor la foc mic,aproximativ o ora,dupa acest timp,am scos cratita,am pus peste carne mustar amestecat cu miere si 50 ml vin alb si am dat din nou la cuptor pana cand carnea s-a rumenit frumos si s-a formatun sos delicios.
Garnitura: Am spalat fasolea verde,apoi am pus-o in apa clocotita cu sare aproximativ 5 minute,apoi am scurs-o bine si am tras-o la tigaie in unt,ulei de masline si un catel de usturoi taiat marunt,am adaugat chimen macinat si chilly,si dupa ce toate aromele s-au combinat,am oprit focul.fasolea mea a iesit,usor crocanta si a fost tare buna,daca va place mai bine facuta ,o puteti fierbe mai mult.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la cuptor cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|