Piept de pui cu garnitura de gutui, in sos caramel

Postat de RODIMUR in Pui
7 Noi 2018 | 3086 vizualizari
Piept de pui cu garnitura de gutui, in sos caramel

Pentru că mai aveam gutui în casă, mi-am propus să fac o mâncare mai specială, care se prepară mai rar la noi, dar care, prin gustul dulce-acrișor, amintește de mâncărurile de pe alte meleaguri, unde condimentele și mirodeniile sunt la mare căutare. Am făcut, așadar, o mâncare de piept de pui, cu garnitură de gutui, în sos caramel. Cine nu agreează gustul dulceag la felurile principale, poate prepara alt gen de sos, dar acesta mi se pare că se potrivește cel mai bine, atât cu pieptul de pui, cât și cu gutuile. Deoarece gutuile sunt suficient de aromate, nu am folosit mai multe condimente. În perioadele de post se poate face o mâncărică de gutui, fără carne.

Ingrediente

  • 600 grame de piept de pui
  • 2 gutui mari
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 grame de unt
  • 1 lingură de făină
  • 100 ml de apă
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru sos:
  • 100 grame de zahăr tos
  • 100 ml de apă

Mod de preparare

Se curăță, se spală, se scurge de apă și se taie pieptul de pui, în bucăți cu grosimea de 1,5 cm.

În vasul în care se va prepara mâncarea se toarnă uleiul și se pune untul feliat. Când untul s-a topit, se adaugă bucățile de piept de pui, care se țin la foc mic, până ce se albesc și se pătrund puțin.

Între timp se spală foarte bine gutuile, ca să nu mai rămână puf, se șterg cu un prosop de hârtie și se porționează în felii/bucăți potrivit de mari și de groase. Nu se curăță gutuile de coajă.

După ce pieptul de pui s-a albit, se scoate din cratiță, pe o farfurie și se pun gutuile să se înmoaie puțin în unt, la foc mic, acoperit. Se adaugă din nou bucățile de piept de pui, se completează cu apă, care să acopere îngredientele și se lasă vasul la fiert, la foc mediu.

Se prepară sosul caramel din 100 grame de zahăr caramelizat, peste care se adaugă 100 ml de apă. Se ține vasul cu sosul pe foc, până ce se topește zahărul caramelizat.

Când pieptul și gutuile sunt fierte, se adaugă sosul caramel și se condimentează cu sare, piper și oregano. Se mai lasă la fiert încă 4-5 minute.

Se amestecă (cu grijă, ca să nu se formeze cocoloașe) 1 lingură de făină cu 100 ml de apă rece, adăugată treptat. Se toarnă această compoziție peste mâncare și se mai lasă vasul pe foc încă 2-3 minute, cât să se lege sosul. Apoi se oprește focul de la aragaz și mâncarea poate fi servită, după ce se ”odihnește” 10 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu garnitura de gutui, in sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Ostropel de pui ca la mama acasa

Postat de AlexTeacher

Ostropel de pui ca la mama acasa

Adauga uleiul intr-o tigaie si caleste ciocanelele pana capata o usoara tenta aurie. Adauga mai departe ceapa si usturoiul tocate cubulete in prealabil, urmate de cimbru si boia si caleste-le...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu varza si carne

Postat de AdrianUdrea

Musaca de cartofi cu varza si carne

Se incepe mai intai cu varza care se toaca si se lasa la desarat pentru 10-5 minute, in apa cat sa o acopere. Daca este prea acra, se mai schimba odata apa. Dupa acest interval, se caleste...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 07.11.2018, 06:25
Interesantă rețeta încâ nu am gustat cu garnitura de gutui trebuie sa fie buna și aromata😍😍😍😍😍
la 07.11.2018, 06:28
imi place ce vad in farfurie! As gusta cu mare pofta din ea...
la 07.11.2018, 08:40
trebuie sa fie bun sosul
la 07.11.2018, 08:43
ador gutuile , in orice forma si combinatie
la 07.11.2018, 09:30
O combinatie tare gustoasa!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking