Se curăță, se spală, se scurge de apă și se taie pieptul de pui, în bucăți cu grosimea de 1,5 cm.
În vasul în care se va prepara mâncarea se toarnă uleiul și se pune untul feliat. Când untul s-a topit, se adaugă bucățile de piept de pui, care se țin la foc mic, până ce se albesc și se pătrund puțin.
Între timp se spală foarte bine gutuile, ca să nu mai rămână puf, se șterg cu un prosop de hârtie și se porționează în felii/bucăți potrivit de mari și de groase. Nu se curăță gutuile de coajă.
După ce pieptul de pui s-a albit, se scoate din cratiță, pe o farfurie și se pun gutuile să se înmoaie puțin în unt, la foc mic, acoperit. Se adaugă din nou bucățile de piept de pui, se completează cu apă, care să acopere îngredientele și se lasă vasul la fiert, la foc mediu.
Se prepară sosul caramel din 100 grame de zahăr caramelizat, peste care se adaugă 100 ml de apă. Se ține vasul cu sosul pe foc, până ce se topește zahărul caramelizat.
Când pieptul și gutuile sunt fierte, se adaugă sosul caramel și se condimentează cu sare, piper și oregano. Se mai lasă la fiert încă 4-5 minute.
Se amestecă (cu grijă, ca să nu se formeze cocoloașe) 1 lingură de făină cu 100 ml de apă rece, adăugată treptat. Se toarnă această compoziție peste mâncare și se mai lasă vasul pe foc încă 2-3 minute, cât să se lege sosul. Apoi se oprește focul de la aragaz și mâncarea poate fi servită, după ce se ”odihnește” 10 minute.