Piept de pui cu legume sub crusta de piure

Postat de Elena_Daria in Pui
7 Sep 2013 | 3025 vizualizari
Piept de pui cu legume sub crusta de piure

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca apa
  • 3 rosii
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat

Pentru piure:

  • 5 cartofi mari
  • 50 g cascaval Delaco Sofia
  • 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat

Mod de preparare

Curatam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare.

Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete.

Spalam legumele. Ceapa o taiem feliute, ardeiul fasiute iar rosiile le decojim apoi le taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins, apoi adaugam pieptul de pui si il lasam pana se albeste (nu trebuie sa se rumeneasca).

Presaram putin sare, iar dupa ce s-a facut il scoatem intr-un bol.

In aceasi tigaie punem uleiul ramas (cele 2 linguri), iar cand s-a incins adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie.

Apoi adaugam ardeiul si lasam sa se caleasca impreuna.

Dupa vreo 5 minute adaugam rosiile, pieptul de pui, apa si lasam sa fiarba pana scade putin si prinde consistenta unui sos.

Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam patrunjel uscat, amestecam si dam de-o parte.

Dupa ce am terminat de facut sosul de legume, ne ocupam de cartofi.

Daca sunt fierti ii scurgem de apa si ii pisam.

Adaugam galbenusurile, untul, cascavalul dat de razatoarea cu ochiuri mici, sare dupa gust, un praf de piper, patrunjel uscat si amestecam bine.

Intr-un vas de lut tapetat cu unt punem sosul de pieptul de pui cu legume iar deasupra punem piure-ul de cartofi si uniformizam.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume sub crusta de piure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pilaf de orez cu pui la cuptor

Postat de simona72

Pilaf de orez cu pui la cuptor

Carnea de pui splata si taiata in bucati mai mari, se condimenteaza cu sare, piper, oregano si se prajeste putin in 1 lingura ulei de masline. se scoate si se da deoparte, iar in tigaia in care am...

Citeste continuarea

Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Postat de simona72

Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Pentru papricas: transam puiul in bucati separate- aripile, pulpele superioare si inferioare, am inlaturat sira spinarii, iar pieptul l-am taiat in sferturi. Am spalat bine bucatile de pui si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2013, 18:58
Ola,ce bunatate
la 07.09.2013, 19:01
Asa ceva as servi zilnic
la 07.09.2013, 19:04
hmm...delicios
la 07.09.2013, 19:06
Wow,wow ce bun!
la 07.09.2013, 19:07

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking