Piept de pui fript cu sos de roșii și măsline verzi

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
24 Feb 2013 | 3954 vizualizari
Piept de pui fript cu sos de roșii și măsline verzi

Acest preparat este foarte gustos și potrivit pentru serile în familie.

Ingrediente

  • 1 piept de pui fără piele și os, tăiat longitudinal în două bucăți egale
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie mică, tocată fin
  • 2 căței de usturoi
  • 1 cutie roșii decojite în bulion, tocate în cuburi
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 2 linguri măsline verzi umplute cu ardei
  • 200 ml supă pui
  • 7 frunze de busuioc proaspete

Mod de preparare

Puiul de prăjește într-o tigaie cu ulei de măsline pe o singură parte 4-5 minute. Se întoarce, se adaugă ceapa și se mai prăjește 4-5 minute. Se scoate pieptul de pui deoparte, iar în tigaie se adaugă usturoiul. Se gătește până când ceapa s-a înmuiat. 

Se adaugă roșiile, oțetul, măslinele, supa și jumătate din cantitatea de busuioc în tigaie împreună cu sare și piper. Se fierbe la foc mic 7-8 minute. Se așează puiul înapoi în tigaie, se acoperă și se lasă la gătit încă 5 minute. La final se adaugă restul de busuioc. 

Se servește cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui fript cu sos de roșii și măsline verzi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciuperci cu piept de pui si smantana

Postat de Ksenya

Ciuperci cu piept de pui si smantana

Ceapa se taie solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Ciupercile se taie felii.  Intr-o oala incapatoare, se pun lingurile de ulei, cand s-a incins suficient, adaugam ceapa...

Citeste continuarea

Tocanita cu ceapa verde si pulpe de pui

Postat de cris2711

Tocanita cu ceapa verde si pulpe de pui

Ceapa verde se curata,spala si se taie rondele. Rosiile se spala si taie cubulete. Intr-o cratita se incinge uleiul de masline. Ceapa si rosiile se calesc in uleiul de masline. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2013, 16:43
arata super
la 24.02.2013, 16:45
Desi nu prea ma impac eu cu pieptul de pui,suna bine reteta...
la 24.02.2013, 16:55
delicioasa mancarea ta!
la 24.02.2013, 17:00
minunata!
la 24.02.2013, 17:09

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking