Ingrediente
- 1 piept de pui fără piele și os, tăiat longitudinal în două bucăți egale
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă roșie mică, tocată fin
- 2 căței de usturoi
- 1 cutie roșii decojite în bulion, tocate în cuburi
- 1 lingură oțet balsamic
- 2 linguri măsline verzi umplute cu ardei
- 200 ml supă pui
- 7 frunze de busuioc proaspete
Mod de preparare
Puiul de prăjește într-o tigaie cu ulei de măsline pe o singură parte 4-5 minute. Se întoarce, se adaugă ceapa și se mai prăjește 4-5 minute. Se scoate pieptul de pui deoparte, iar în tigaie se adaugă usturoiul. Se gătește până când ceapa s-a înmuiat.
Se adaugă roșiile, oțetul, măslinele, supa și jumătate din cantitatea de busuioc în tigaie împreună cu sare și piper. Se fierbe la foc mic 7-8 minute. Se așează puiul înapoi în tigaie, se acoperă și se lasă la gătit încă 5 minute. La final se adaugă restul de busuioc.
Se servește cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui fript cu sos de roșii și măsline verzi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|