Ingrediente
- Ingrediente
- 600 g piept de pui Fragedo, dezosat si fara piele
- 2 lg ulei de seminte de struguri
- 200 ml vin alb dulce
- 50 ml apa
- 2 catei de usturoi
- 1 lg sos de soia
- sare si piper
- Glazura
- 250 ml vin alb dulce
- 1 lg sos de soia
- 1 lg miere
- 1 lgt zahar brun pudra
- 1 lg apa
- 1 lgt boabe de mustar
- 1/2 lgt cimbru
- 1/2lgt otet
- 2 cuisoare
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare
1. Preincalzim cuptorul la 200°C.
2. Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
3. Spalam pieptul de pui, il uscam cu un servet de hartie, il asezonam cu sare, piper si il punem in tigaia cu ulei incins 5 minute pe ambele parti sa se rumeneasca.
4. Transferam pieptul de pui intr-o tava cu vinul, apa, sosul de soia si cateii de usturoi necuratati zdrobiti. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o introducem in cuptor pentru 10-15 minute.
5. Glazura o preparam amestecand toate ingredientele intr-un vas non-aderent (mai putin usturoiul, zdrobit si decojit de data aceasta, care il adaugam in ultimele 5 min). Lasam la foc potrivit pana cand lichidul scade si se ingroasa (~8 -10 min).
6. Scoatem tava din cuptor, dam deoparte folia de aliminiu, ungem pieptul de pui cu glazura, iar restul de glazura o punem in tava cu 2-3 lg de apa. Introducem tava in cuptor pentru 10 min, la temperatura de 210-220°C avand grija ca odata la 3 minute sa o scoatem si sa ungem din nou pieptul cu glazura din tava.
Asta-i tot! Nu dureaza decat 25 minute sa pregatesti un pranz sau de ce nu o cina savuroasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui glazurat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|