Piept de pui glazurat

Postat de rhapsody in Pui
4 Apr 2013 | 7619 vizualizari
Piept de pui glazurat

Stiu ca-i post, dar sa nu-mi sariti in cap. :)

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 600 g piept de pui Fragedo, dezosat si fara piele
  • 2 lg ulei de seminte de struguri
  • 200 ml vin alb dulce
  • 50 ml apa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lg sos de soia
  • sare si piper
  • Glazura
  • 250 ml vin alb dulce
  • 1 lg sos de soia
  • 1 lg miere
  • 1 lgt zahar brun pudra
  • 1 lg apa
  • 1 lgt boabe de mustar
  • 1/2 lgt cimbru
  • 1/2lgt otet
  • 2 cuisoare
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 200°C.

2. Punem uleiul la incins intr-o tigaie.

3. Spalam pieptul de pui, il uscam cu un servet de hartie, il asezonam cu sare, piper si il punem in tigaia cu ulei incins 5 minute pe ambele parti sa se rumeneasca.

4. Transferam pieptul de pui intr-o tava cu vinul, apa, sosul de soia si cateii de usturoi necuratati zdrobiti. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o introducem in cuptor pentru 10-15 minute.

5. Glazura o preparam amestecand toate ingredientele intr-un vas non-aderent (mai putin usturoiul, zdrobit si decojit de data aceasta, care il adaugam in ultimele 5 min). Lasam la foc potrivit pana cand lichidul scade si se ingroasa (~8 -10 min).

6. Scoatem tava din cuptor, dam deoparte folia de aliminiu, ungem pieptul de pui cu glazura, iar restul de glazura o punem in tava cu 2-3 lg de apa. Introducem tava in cuptor pentru 10 min, la temperatura de 210-220°C avand grija ca odata la 3 minute sa o scoatem si sa ungem din nou pieptul cu glazura din tava.     

Asta-i tot! Nu dureaza decat 25 minute sa pregatesti un pranz sau de ce nu o cina savuroasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui glazurat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita cu ceapa,ardei rosu,ciuperci si aripioare

Postat de Constelatialeu

Tocanita cu ceapa,ardei rosu,ciuperci si aripioare

Mai intai pregatim aripioarele, le curatam, spalam si le punem la prajit in ulei. Cand sunt gata le scoatem din cratita. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, ardeiul julien, iar ciupercile...

Citeste continuarea

Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800

Postat de rocsi_1612

Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800

Curatam ceapa uscata, o tocam, iar pe cea verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea mica, rosiile decojite le tocam, usturoiul verde il tocam. Intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2013, 08:59
foarte gustos...
la 04.04.2013, 09:01
Delicios
la 04.04.2013, 09:05
Minunat!!
la 04.04.2013, 09:20
cat de bine arata
la 04.04.2013, 09:24

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking