Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii

Postat de lia in Pui
11 Sep 2013 | 3658 vizualizari
Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii

Simplu, usor de facut, rapid si foarte gustos ! Va recomand cu drag sa incercati reteta .

Ingrediente

  • 500 g piept de pui dezosat si fara piele
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 rosie mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri lapte sau smantana pt gatit
  • 2 linguri ulei
  • ½  lingurita sare
  • ½  lingurita piper macinat
  • ½  lingurita oregano
  • ½ lingurita boia de ardei

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le taiem felii. Curatam usturoiul si-l tocam. Incingem o lingura de ulei intr-o cratita, adaugam ciupercile si usturoiul, amestecam si lasam la foc mic sa se soteze. In prima faza ciupercile isi vor lasa apa, dar pe masura ce se soteaza, aceasta se va evapora. Acum este momentul sa adaugam laptele si sa asezonam cu sare si piper. Mai lasam pe foc cateva minute, pana se evapora si laptele apoi luam de pe foc.

Pieptul de pui il batem putin (sub o folie) presaram peste el boia de ardei iute sau dulce, dupa preferinta si-l punem in tigaia de gratar incinsa in prealabil si in care am pus restul de ulei.

Prajim pieptul pe ambele parti sic and acesta este gat ail scoatem pe un platou. In aceiasi tigaie punem rosia taiata in felii mai groase si presaram deasupra oregano si sare. Lasam 2-3 minute la prajit, pe fiecare parte dupa care le scoatem pe un platou.

Impartim ciupercile si rosiile pe doua farfurii impreuna cu o bucata de gratar, presaram deasupra cu putin oregano si servim.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Retete similare

Frigarui de pui

Postat de Meea

Frigarui de pui

       Înainte de toate, asigurați-vă că ați lăsat bețele pentru frigărui la înmuiat în apă rece pentru cel puțin 30 de minute dacă doriți niște...

Citeste continuarea

Pizza cu mazare

Postat de Lia1

Pizza cu mazare

Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic Am folosit de data asta drojdie proaspata, nu granule si a iesit mai bun blatul. Drojdia ungureasca f. buna....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2013, 21:38
imi place
la 11.09.2013, 21:39
Bun bun!
la 11.09.2013, 21:39
la 11.09.2013, 21:39
Tare bun!!!
la 11.09.2013, 21:44
Pe placul meu ai gatit

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking