Piept de pui la gratar cu risotto

Postat de privatelaura in Pui
10 Oct 2013 | 4164 vizualizari
Piept de pui la gratar cu risotto

Ingrediente

  • un piept de pui dezosat
  • 3 lg ulei masline
  • sare cu condimente
  • 2 cepe albe mici
  • 2 morcovi
  • 3 lg ulei masline
  • 150 gr orez
  • 500 - 600 ml supa pui
  • optional un cub unt
  • sare
  • 1/2 pahar cu vin alb

Mod de preparare

Intai ne ocupam de pieptul de pui.

Spalam pieptul si transam felii groase cam de 1 cm. Le crestam cu un cutit bine ascutit. Presaram ulei masline, sare cu condimente. Punem o folie de aluminiu si dam pieptul la frigider.

Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, morcovul il dam pe razatoarea mica.

Punem pe foc o tigaie, turnam un pic de ulei masline. Adaugam ceapa si morcovul, lasam sa se caleasca. 

Orezul il spalam de eventuale impuritati si il punem in tigaie peste ceapa. Lasam sa sfaraie un pic, amestecam pana devine sticlos, apoi adaugam o jumatate pahar vin alb. Amestecam continuu ca sa se evapore alcoolul, apoi turnam cate doua polonice cu supa de pui. Lasam focul la mic spre mediu si lasam ca orezul sa absoarba supa. Adaugam sare si punem treptat toata supa. Cand orezul s-a fiert, lasam sa scada bine supa si apoi oprim focul. Adaugam un cub de unt si amestecam continuu pana se topeste bine untul. 

Punem la incins gratarul de aragaz, il stergem cu un servetel de hartie imbibat cu ulei masline, apoi asezam feliile de pui. Lasam focul la mediu, asteptam sa se rumeneasca pe o parte, apoi intoarcem feliile. Lasam sa se rumeneasca si pe partea cealalta, apoi le scoatem pe o farfurie. Adaugam cateva linguri de risotto cald si servim cu castraveti in otet sau o salata de varza.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu risotto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama cu pipote şi inimi

Postat de ancutsa

Ciulama cu pipote şi inimi

Mai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare....

Citeste continuarea

Piept de pui cu susan si mac

Postat de Zamfira

Piept de pui cu susan si mac

Se spala pieptul de pui si se taie felii de grosimea unui deget, apoi de o lungime de 3-4 cm. Pudram carnea cu un condiment special pentru pui sau un amestec de mirodenii, sare si piper....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2013, 18:10
deliciossssss
la 10.10.2013, 18:11
am veniiiit yuuummm
la 10.10.2013, 18:12
cu asta ne-am rasfatat noi azi
la 10.10.2013, 18:18
rasfat perfect dupa parerea mea
la 10.10.2013, 18:23
ciocolata nu are vezi ca am deschis borcanul cu muraturi

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking