Ingrediente
- 1 piept de pui
- 1 ceapa alba
- 2-3 catei usturoi
- 3 ardei grasi (verde, galben, rosu)
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- sos soia
- sos chili dulce-acrisor
- sare, piper
Mod de preparare
Spalam si taiem fasiute pieptul de pui, dupa care il punem la marinat cel putin 3-4 ore in urmatorul sos: amestecam 2-3 linguri sos de soia, 1 lingura ulei de masline si 1 lingura zeama de lamaie, condimentam daca e cazul cu sare si piper.
Taiem ceapa si ardeii julienne, iar usturoiul il tocam marunt. Punem ceapa la calit in putin ulei de masline, dupa ce s-a inmuiat adaugam usturoiul si mai lasam putin pe foc, dar nu mult sa nu devina amar. Adaugam ardeii taiati si amestecan din cand in cand lasam si pe acestia sa se caleasca putin. Turnam pieptul de pui cu tot cu sosul in care a stat la marinat, acoperim vasul cu un capac si lasam la foc mic pana se face carnea. Dupa ce am verificat carnea si este facuta, punem sosul de chili (eu am folosit aproximativ 200 ml), mai lasam 10-15 minute pe foc mic pana se intrepatrund toate aromele.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui picant-dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|