Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Postat de rocsi_1612 in Pui
27 Dec 2012 | 8223 vizualizari
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Acum de sarbatori am vrut sa fac o gustare usoara pentru ca, stiind ca daca sunt numai fripturi, sarmale si alte cele o sa imi cada greu.Am ales sa pregatesc aceasta rulada, asa zic eu ca e o rulada, foarte buna, se prepara foarte usor plus ca e foarte buna si chiar ne-a placut mult.Multumesc Gabytzei pentru reteta!

Ingrediente

  • 3 jumatati piept de pui dezosat
  • 1 borcan mici cu ciuperci
  • patrunjel verde
  • gogosari in otet
  • 1 foaie aluat foietaj
  • 7 felii muschi file
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou

Mod de preparare

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie. Intr-un castronel punem uleiul, putina sare, piper si boia de ardei dulce. Amestecam bine si cu o pensula ungem bucatile de pui. Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam. Le taiem feliute, presaram sare, piper si putin patrunjel verde tocat.

Facem un buzunarel la bucatile de pui (cu grija sa nu taiati si sa iese lama cutitului si pe partea cealalta) si cu o lingurita punem din amestecul de ciuperci. Asezam peste ciuperci felii de gogosar in otet. Intindem aluatul pe masa, asezam feliile de muschi pe mijloc, apoi bucatile de piept umplute.

Batem oul spuma si ungem marginile aluatului. Luam parte de jos a aluatului si venim cu el peste piept, apoi capetele, iar la final acoperim cu partea de sus. Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt. Luam rulada si o asezam cu partea unde am impachetat-o  in jos dar printr-o miscare rapida. O ungem cu oul ramas apoi o bagam in cuptorul incins. Reglam o temperatura potrivita si lasam pana devine prinde o culoare aurie foietajul ( eu am lasat-o la copt 70 de minute sa fiu sigura ca s-a patruns bine puiul).

Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam sa sa raceasca apoi putem servi. Se poate consuma calda dar si rece!

Sursa de insipratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Postat de merisor67

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița...

Citeste continuarea

Gyros cu pui si sos tzatziki

Postat de AlexTeacher

Gyros cu pui si sos tzatziki

Incepe cu lipia . Dizolva drojdia uscata in apa calduta. Pentru inceput incorporeaza 140 g de faina. Amesteca-le bine si lasa amestecul sa se odihneasca 30 minute. Adauga apoi uleiul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2012, 20:58
ce bine arata
la 27.12.2012, 21:00
pot sa cer si eu o portie mica, mica?
la 27.12.2012, 21:01
Tu Rocsi vrei să ne încerci nu? Ei bine, cum n-am avut probleme din cauza mâncărurilor de Crăciun, la merg două porţii fără probleme
la 27.12.2012, 21:04
Ce bunatate!
la 27.12.2012, 21:04
frumos arata Rocsi

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking