Piept de pui umplut în stil italian

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
11 Mai 2013 | 5932 vizualizari
Piept de pui umplut în stil italian

Am gătit acest preparat când prietenul meu s-a întors din Luxemburg, al cărei vin național este Riesling, așa că m-am gândit că acest piept de pui va fi opțiunea perfectă pentru un astfel de vin.

Ingrediente

  • 1 piept de pui fără piele şi os, tăiat longitudinal în 2
  • 250 grame mozzarella light, tăiată în 8 felii
  • 6 frunze de busuioc proaspăt
  • rozmarin, cimbru, oregano, busuioc uscate
  • sare/piper
  • 1 ardei roșu copt

Mod de preparare

Fiecare jumătate de pui se taie incomplet longitudinal pe latura lungă. Se presară sare, piper și ierburile uscate. Se așează apoi câte 2 felii de mozzarella, 3 frunze de  busuioc proaspăt și jumătate de ardei pe fiecare și se aduce cealată parte a pieptului, peste, formând astfel un "portofel" pe baza căruia se află mozzarella. 

Se aşează într-o tavă și se presară din nou cu sare, piper și ierburi. 

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pe raftul din mijloc, pentru 20 de minute. Se așează câte 2 felii de mozzarella pe fiecare dintre bucățile de pui și se introduce înapoi în cuptor, pe raftul superior pentru 5-7 minute, până când mozzarella s-a topit și s-a rumenit ușor. 

Eu le-am servit cu fasole păstăi, gătite la abur.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut în stil italian" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare cu pui si ardei

Postat de licurici_lra

Mancare cu pui si ardei

Pieptul de pui se spala bine, se taie fasii, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa. Se fierbe inabusit, adaugandu-se apa,...

Citeste continuarea

Piept de pui cu mozzarella si rosii la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Piept de pui cu mozzarella si rosii la cuptor

Pieptul de pui se unge cu ulei de masline,se condimenteaza,se acopera si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider. Se scot bucatiile de pui,se taie in doua,se cresteaza pe toata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2013, 12:28
la 11.05.2013, 12:28
la 11.05.2013, 12:59
o bunatate!
la 11.05.2013, 13:36
Ce interesant!
la 11.05.2013, 13:39
buuuun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking