Piept de rata cu sos de mere si cimbru

Postat de papabundetot in Rata
31 Mai 2014 | 6455 vizualizari
Piept de rata cu sos de mere si cimbru

Mereu am spus ca rata este preferata mea,dar din pacate sunt singura la noi in casa care mananc aceasta carne de aceea nici nu fac foarte des,pentru ca…trebuie sa ma lupt eu singura cu ea :) Astazi printre alte preparate am zis sa imi fac si mie pofta si mi-am facut o jumatate de piept de rata cu un delicios sos de mere,pe care l-am folosit si la friptura de porc pe care am facut-o pentru ca porcul si marul se inteleg bine din ce stiu eu :)

Ingrediente

  • Am folosit pentru carne:
  • o jumatate piept de rata fara os
  • sos de ardei iuti
  • sos de stridii
  • Pentru sos:
  • 2 mere
  • cimbru
  • sos de stridii
  • sos pimento
  • 1/4 lingurita zahar
  • 1 cana apa
  • 1 lingurita amidon dizolvat in 3 lingurite apa

Mod de preparare

Rata: Pieptul de rata l-am spalat,uscat si l-am crestat usor pe partea cu pielea,apoi l-am marinat in sos de stridii si sos de ardei iuti,l-am lasat sa stea asa la marinat aproximativ o ora,apoi l-am pus intr-o tava mica cu pielea in jos si l-am pus pe aragaz la foc mic,pana cand grasimea din piele s-a topit si s-a rumenit frumos,am intors carnea si pe partea cealalta sa o rumenesc uniform,apoi am introdus tava la cuptor unde am lasat-o aproximativ 20 minute,pentru ca mie nu imi place carnea facuta mediu nu imi place …sa nu fie roz pt ca nu o pot manca,asa ca am lasat-o cat sa fiu sigura ca rata mea va fi bine gatita  si pot spune ca a iesit extrem de frageda si foarte gustoasa.

Sosul: Am taiat cele 2 mere in cubulete mici,le-am pus intr-o oala mica impreuna cu sos de stridii,sosul pimento,apa si cimbrul si am lasat sa fiarba bine pana cand merele s-au inmuiat,am adaugat la urma putin zahar si amidon alimentar dizolvat in putina apa pentru a ingrosa putin sosul.

Am servit pieptul de rata pe un pat de cartofi noi prajiti alaturi de deliciosul sos de mere si o salata de primavara

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu sos de mere si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Retete similare

Piept de rata cu cartofi in sos de mere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de simona72

Piept de rata cu cartofi in sos de mere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Pieptul de rata se spal, se tamponeaza cu servetele de hartie de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa. Se cresteaza partea cu piele si grasime pe orizontala si pe verticala. Se condimenteaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2014, 18:03
imi lace mult combinatia asta se poate inlocui rata si cu alt tip de carne ?
la 31.05.2014, 18:06
la 31.05.2014, 18:09
da,am maijos cu porc
la 31.05.2014, 18:40
pentru rata fac orice
la 31.05.2014, 18:43
hmmm vreau si eu

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking