Piept de rata in sos de vin

Postat de epurasha2bb in Rata
18 Oct 2010 | 15216 vizualizari
Piept de rata in sos de vin

MAC MAC HIC HIC

Ingrediente

  • 1 lingura grasime de rata,
  • 5 cepe mici rosii,
  • 3 linguri ulei, 
  • 2 catei de usturoi zdrobiti,
  • 1 piept de rata,
  • 3-4 lingurite de sare,
  • ¼ lingurita piper negru macinat,
  • 1 cana vin rosu,
  • 3 linguri bullion,
  • 1 cana fiertura de radacinoase,
  • 1 cescuta de otet,
  • 1 crenguta cimbru uscat,
  • 4 foi de dafin.

Mod de preparare

 Pieptul de rata spalat si taiat bucatele se tine in marinata cateva ore la rece. Marinata se face din vin rosu, foi de dafin, piper negru,  crenguta de cimbru, otetul, 3 linguri de ulei de floarea soarelui si usturoi.Se tine carnea acoperita de marinata total , se scoate apoi carnea de acolo si se pune sa se rumeneasca intr-o cratita mare, incapatoare in care am incins grasimea de rata. Apoi se adauga ceapa rosie taiata marunt. Se lasa pana ce devine transparenta, se adauga apoi cate putin din fiertura de radacinoase  si 3 linguri de bullion. Se presara sare, piper negru si cimbru uscat.Se da cratita la cuptor inca 20 de minute sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Piept de rata cu sos de portocale

Postat de rocsi_1612

Piept de rata cu sos de portocale

Pieptul de rata il spalati bine, apoi il stergeti cu niste servetele. Pielea o crestati, presarati sare si piper pe ambele parti. Intr-o tigaie puneti bucatile de piept, cu pielea in jos, abia...

Citeste continuarea

Piept de rata cu cirese

Postat de ctlina

Piept de rata cu cirese

Crestati pielea - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Puneti pieptul de rata cu pielea in jos intr-o tigaie anti-aderenta rece. Nu puneti grasime. Rumeniti pieptul pe ambele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2010, 11:33
o vaaad!))
super.
ma crezi ca n-am mancat ratza niciodata?
vin la tine
la 18.10.2010, 11:42
la 18.10.2010, 11:50
multumesc!
la 18.10.2010, 12:16
imi lasa gura apace bun e pieptul asat de ratamultumesc
la 18.10.2010, 12:20
lia

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking