Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Postat de Pur_si_simplu_papa_bun in Dulciuri
26 Iun 2011 | 3694 vizualizari
Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci

Dați-mi voie să vă prezint o delicatesă de zile mari, după părerea mea și a celor ce au savurat-o ieri :))! Ne-am lins pe botic de bună ce e!!!

Ingrediente

  • 5-6 piersici mai tari
  • o mână de miez de nucă tăiată grosier
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de miere
  • înghețată de vanilie

Mod de preparare

Piersicile le-am tăiat în sferturi, le-am pus în tigaia-grătar încinsă și le-am întors pe toate părțile până s-au pătruns și au devenit destul de moi (eu le-am încercat cu o scobitoare: dacă intră ușor prin bucata de piersică sunt gata).

Le-am scos pe o farfurie și le-am acoperit cu folie de aluminiu (procesul de coacere continuă și după ce le-am luat de pe foc și se pătrund mai bine).

Pentru siropul de caramel, am topit zahărul într-o crăticioară până s-a caramelizat, am adăugat miezul de nucă, mierea, un pic de apă și le-am lăsat să fiarbă câteva secunde. L-am tras deoparte să se răcorescă.
În boluri am pus câte 2 bucăți de piersici și înghețată de vanilie, iar peste acestea am turnat siropul călduț de caramel cu nuci.
Un desert delicios și perfect pentru o seară de vară!
Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de ciocolata neagra

Postat de medioto59

Tort cu crema de ciocolata neagra

Blatul il facem de azi pe maine ca sa aiba timp sa se raceasca ,sa.l putem taia cat mai bine.Asa procedez eu de obicei dar se poate face si in aceiasi zi. Intr-un bol mixam ouale cu zaharul(pe...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure

Postat de RuxyRux

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure

Reteta de preparare a papanasilor  Din aceasta cantitate de aluat, mi-au iesit 16 papanasi. Intr-un vas pentru framantat, punem ingredientele uscate:  faina cernuta cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2011, 16:04
Ooooooooo ce buuuuuuunaciune
la 26.06.2011, 16:04
vai ca mi ploua in gura
la 26.06.2011, 16:06
super delicios!!!!!!!
la 26.06.2011, 16:42
Un deliciu!
la 26.06.2011, 17:33
Oooo ce delicios

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking