Ingrediente
- 5-6 piersici mai tari
- o mână de miez de nucă tăiată grosier
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de miere
- înghețată de vanilie
Mod de preparare
Piersicile le-am tăiat în sferturi, le-am pus în tigaia-grătar încinsă și le-am întors pe toate părțile până s-au pătruns și au devenit destul de moi (eu le-am încercat cu o scobitoare: dacă intră ușor prin bucata de piersică sunt gata).
Le-am scos pe o farfurie și le-am acoperit cu folie de aluminiu (procesul de coacere continuă și după ce le-am luat de pe foc și se pătrund mai bine).
Pentru siropul de caramel, am topit zahărul într-o crăticioară până s-a caramelizat, am adăugat miezul de nucă, mierea, un pic de apă și le-am lăsat să fiarbă câteva secunde. L-am tras deoparte să se răcorescă.
În boluri am pus câte 2 bucăți de piersici și înghețată de vanilie, iar peste acestea am turnat siropul călduț de caramel cu nuci.
Un desert delicios și perfect pentru o seară de vară!
Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|