Piftelute de carne pe pat de legume

Postat de Alina26 in Mancaruri cu carne
23 Noi 2013 | 3361 vizualizari
Piftelute de carne pe pat de legume

Ingrediente

  • 250 g carne amestec
  • 100 g paine
  • 3 linguri pesmet
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 2 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • 3 dovlecei mici
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri sos de rosii
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

1.Prima data am spalat dovleceii,i-am taiat fasii,(dar numai partea verde) iar mijlocul l-am taiat marunt pe care l-am folosit la piftelute.(ca sa nu arunc).

2.Am facut compozitia pentru piftelute:am pus carnea,miezul de la dovlecei,painea inmuiata in apa si stoarsa bine,usturoiul pisat,patrunjelul tocat marunt,sare,piper,pesmet,ou si am mestecat mine.

3.Am pus o tigaie la foc,cu ulei si am lasat sa se incinga bine.Am facut piftelutele,pe care le-am dat prin pesmet si le-am prajit bine.Le-am scos p servetele.

4.Am taiat legumele fasii si intai am calit ceapa in 4 lg de ulei de masline,pana s-a inmuiat putin.Apoi am adaugat ardeii si dovleceii,am pus putina sare si am acoperit cu un capac.Am lasat circa 10 min.Am pus sosul de rosii si am potrivit de sare si piper si am mestecat,apoi am pus piftelutele (nu chiar pe toate) si am mai last 5 min.

Serviti calde cu un pireu de cartofi sau pur si simplu asa cum e.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute de carne pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Hamburger

Postat de Constelatialeu

Hamburger

Mai intai amestecam carnea de porc cu carnea de vita, adaugam sarea, piperul, mustarul si ketchup si omogenizam. Formam hamburgerul il asezam pe o tava si il dam ca frigider pentru aproximativ 2...

Citeste continuarea

Ied cu legume- la tuci

Postat de mihaelar63

Ied cu legume- la tuci

Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi . Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza . Morcovii se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2013, 17:12
bune bune
la 23.11.2013, 17:14
super buna mancare
la 23.11.2013, 17:56
Ce mancarica buna ai facut!
la 23.11.2013, 18:17
la 23.11.2013, 20:41
sa tot mancam )

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking