Piftie cu stelute

Postat de epurasha2bb in Porc
29 Oct 2010 | 4593 vizualizari
Piftie cu stelute

nu stiu voua dar mie imi place tare mult piftia!

Ingrediente

  • 1 ciolan porc,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 1 morcov,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 10 boabe de piper negru,
  • 2 foi de dafin,
  • sare mare.

Mod de preparare

Nu stiu cum sunt altii dar mie piftia imi place sa fie cu gust de usturoi ca lumea si clara sa vezi prin ea, fara grasime in exces sau oase sau bucati de usturoi, si nici cu prea multe legume ca o ciorba. Am sa va arat varianta mea, caci desi e o mancare traditionala exista multe variatiuni pe tema.

Se pune la fiert ciolanul de porc si se indeparteaza spuma din cand in cand pana nu mai e. Apoi se adauga o lingura de sare mare, boabele de piper intregi, dafinul si usturoiul tocat felii.Se lasa la fiert pana ce carnea cade de pe os. Legumele se taie stelute sau diverse forme si se fierb la abur  separat ca sa-si pastreze forma de steluta.Se pregateste un vas de sticla si se pune usor carnea intai apoi se strecoara zeama si se adauga si ea.Se presara si legumele  din loc in loc.Se lasa la rece sa se inchege bine si apoi se serveste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie cu stelute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Unghii de porc a la gheorgheni

Postat de Ksenya

Unghii de porc a la  gheorgheni

Picioarele le trecem prin flacara aragazului.Spalam bine si taiem in 2. Ienibaharul,chimenul si boabele de piper pisam intr-un mojar pana obtinem o pulbere.  Intr-un castron mai adanc ...

Citeste continuarea

Snitele de porc in crusta din fulgi de mei

Postat de Valclaudia

Snitele de porc in crusta din fulgi de mei

Carnea se feliaza,apoi se bate pe ambele parti cu ciocanul de batut snitele. Presaram sare si piper dupa gust. Albusurile se bat putin cu furculita. Pe o farfurie intinsa punem fulgii de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2010, 11:01
bunaaaaaaa rau de tot la noi in oltenia piftia e pe al doilea loc dupa sarmale 5 furci
la 29.10.2010, 11:19
ce frumoase
la 29.10.2010, 11:33
ador piftia cu mult usturoi
foarte frumoasa expunerea
la 29.10.2010, 11:37
cat de mult imi place piftia..............de-abia astept sa vina sarbatorile sa fac si eu..................
la 29.10.2010, 11:54
ce dragutza-i! pe la noi le zice racituri

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking