Piftie cu stelute

Postat de epurasha2bb in Porc
29 Oct 2010 | 4599 vizualizari
Piftie cu stelute

nu stiu voua dar mie imi place tare mult piftia!

Ingrediente

  • 1 ciolan porc,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 1 morcov,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 10 boabe de piper negru,
  • 2 foi de dafin,
  • sare mare.

Mod de preparare

Nu stiu cum sunt altii dar mie piftia imi place sa fie cu gust de usturoi ca lumea si clara sa vezi prin ea, fara grasime in exces sau oase sau bucati de usturoi, si nici cu prea multe legume ca o ciorba. Am sa va arat varianta mea, caci desi e o mancare traditionala exista multe variatiuni pe tema.

Se pune la fiert ciolanul de porc si se indeparteaza spuma din cand in cand pana nu mai e. Apoi se adauga o lingura de sare mare, boabele de piper intregi, dafinul si usturoiul tocat felii.Se lasa la fiert pana ce carnea cade de pe os. Legumele se taie stelute sau diverse forme si se fierb la abur  separat ca sa-si pastreze forma de steluta.Se pregateste un vas de sticla si se pune usor carnea intai apoi se strecoara zeama si se adauga si ea.Se presara si legumele  din loc in loc.Se lasa la rece sa se inchege bine si apoi se serveste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie cu stelute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocana de porc

Postat de Constelatialeu

Tocana de porc

MAi intai ne pregatim ingredientele, spalam si taiem carnea in bucatele mici. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, curatam gogosarii si ardeii capia, apoi ii taiem bucatele mai mici....

Citeste continuarea

Friptura de porc la tava

Postat de AlexTeacher

Friptura de porc la tava

Cresteaza romburi pe soriciul bucatii de carne si maseaz-o cu cimbru, usturoi si sare. Taie feniculul, morcovii, prazul si telina apio bucati mai mari.  Pune ulei de masline intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2010, 11:01
bunaaaaaaa rau de tot la noi in oltenia piftia e pe al doilea loc dupa sarmale 5 furci
la 29.10.2010, 11:19
ce frumoase
la 29.10.2010, 11:33
ador piftia cu mult usturoi
foarte frumoasa expunerea
la 29.10.2010, 11:37
cat de mult imi place piftia..............de-abia astept sa vina sarbatorile sa fac si eu..................
la 29.10.2010, 11:54
ce dragutza-i! pe la noi le zice racituri

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking