Piftie de curcan

Postat de susu in Aperitive / Garnituri
27 Feb 2010 | 16371 vizualizari
Piftie de curcan

Ingrediente

  • Carne de curcan cat doriti (eu am pus aripile, gatul, ciocanelele, capul si  pielita de la un curcan mare)
  • Apa cu 2-3 degete peste carne
  • 1 capatana de usturoi
  • Cateva foi de dafin
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 albitura
  • 1 ceapa
  • Cateva boabe de piper  
  • Pentru décor:  
  • Boabe de mazare
  • Oua fierte tari
  • Gogosar murat
  • Patrunjel verde 

Mod de preparare

Carnea se spala si se pune intr-o oala mai mare. Cu cat se pune curcan mai mult cu atat se va inchega mai bine. Se adauga peste ea apa rece atat cat sa o acopere doar cu doua trei degete. Se pun in oala doi trei catei de usturoi pentru gust, boabele de piper, foile de dafin si legumele intregi spalate si curatate. Se lasa sa fiarba la foc mic cateva ore bune pana ce carnea se desprinde de pe oase. Daca doriti puteti verifica putin cu degetul ca zeama sa fie lipicioasa, sa fie inchegata.

Se scoate carnea cand e fiarta si se lasa zeama la racit la temperatura camerei. Se pregatesc legumele pentru ornat (eu am pus in piftie doar morcovul pentru culoare iar albitura si ceapa le-am folosit la zeama pentru gust). Le puteti taia si cu un cutit special pentru a le da o forma deosebita. Ouale se taie felii, jumatati sau sferturi. Mazarea se fierbe si se scurge de apa. Gogosarii se taie fasii sau bucati mai mici si carnea la fel. Se aseaza pe fundul unor vase: (farfurii, casolete pahare, boluri micute) toate acestea .Zeama se strecoara bine prin sita si cateva randuri de tifon si se amesteca bine cu restul de usturoi pisat si vegeta dupa gust. Se toarna peste carne si legume zeama calduta aproape racita si se da pe balcon. Dupa cateva ore se baga la frigider. Se rastoarna pe farfurii si se servesc.


Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de piftie de curcan

Postat de vasimur

Reteta de piftie de curcan

Iata cum se prepara Reteta de piftie de curcan După ce carnea de curcan s-a decongelat, am pus-o să stea în apă rece, mai bine de o jumătate de oră, ca să se elimine...

Citeste continuarea

Piftie de pui si curcan

Postat de lucy2002

Piftie de pui si curcan

Spalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid. Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2010, 15:16
nu am facut piftie niciodata, o sa incerc, ca tare fain arata
la 28.02.2010, 21:03
Ca sa fiu sincera nu mi-a iesit niciodata cu porc dar cea de curcan iese cat ai clipi. Nu stiu de ce dar se incheaga piftia mult mai bine cu carnea de curcan.
la 02.03.2010, 15:41
foarte bine arata...............

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking