Piftie de curcan

Postat de Bunica in Aperitive / Garnituri
16 Mar 2009 | 77214 vizualizari
Piftie de curcan

Piftia de curcan este la fel de delicioasa ca si cea de porc, dar mai putin migaloasa. Urmeaza o reteta de la bunica ...

Ingrediente

  • 2 aripi de curcan
  • 1 pulpa inferioara
  • 1 ceapa mare (sau 2 potrivite)
  • 1 morcov mare (sau 2 potriviti)
  • 2 capatini mari de usturoi (sau 3 normale)
  • un plic de gelatina
  • 5 l apa
  • sare se adauga k la orice mincare, spre sfirsit, cind e carnea aproape fiarta

Mod de preparare

1. se pune carnea la fiert, impreuna cu ceapa si morcovul, in circa 7 litri de apa. Se da focul iute si se spumuieste bine vasul. Dupa ce s-a terminat “spumuirea” (curatarea de spuma a apei), se da focul moale si se lasa asa circa 3 ore. Semnul ca a fiert carnea este cind aceasta se desprinde de pe os (se vede foarte bine la pulpa inferioara). Atunci se adauga sarea, dupa gust. Trebuie sa mai ramina circa o treime din apa in urma fierberii

2. dupa ce a fiert, carnea este scoasa, lasata la racit, apoi taiata bucatele si pusa in vase (boluri, tavi, etc). Se poate pune si morcovul fiert, taiat rondele …

3. in momentul in care apa in care a fost carnea devine calduta se pune in ea usturoiul si se scot morcovul si ceapa.

TIPS: se pune o picatura de apa din cratita pe degete. Daca este lipicioasa, nu trebuie sa-i mai adaugati gelatina. Daca doriti sa-i puneti si gelatina, atunci aceasta trebuie preparata intr-un pahar cu apa rece si adugata in apa calduta (sa nu fie fierbinte, caci se opareste gelatina).

4. ultima operatiune inainte de punerea in vase este “vinturarea” (adica apa se muta dintr-o oala in alta de vreo 3 ori, pentru “limpezire”)

5. apoi apa se trece prin strecuratoare si se pune in vasele cu carnea si se lasa la racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de piftie de curcan

Postat de vasimur

Reteta de piftie de curcan

Iata cum se prepara Reteta de piftie de curcan După ce carnea de curcan s-a decongelat, am pus-o să stea în apă rece, mai bine de o jumătate de oră, ca să se elimine...

Citeste continuarea

Piftie de pui si curcan

Postat de lucy2002

Piftie de pui si curcan

Spalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid. Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2009, 21:48
Bunica buna piftia asta mai ales ca noi nu mancam porc,in fiecare iarna imi propun sa fac si uite ca tot aman, e musai sa ii pun si gelatina? nu se poate face fara?care ii secretul sa nu mai trebuiasca sa fiu sigura ca mi se intareste? daca fac fac din pulpe.
la 17.09.2009, 13:27
Ador piftia, de curcan si peste, pe cea de porc nu o mananc.
Bunica, aveti retete minunate, asa cum le-am citit si pe cele ale lui Roda.Oare de ce nu mai posteaza?Este tot plecata?Sincera sa fiu, imi lipsesc retetele ei.
la 21.09.2009, 18:50
Si mie imi lipseste Roda. Cred ca este tot plecata.
la 24.12.2009, 01:37
Tocmai am facut si noi azi, insa a iesit cam putina, cam 3 castricioare.
Cred ca am lasat cam mult la fiert si s-a mai dus apa .
Maine ma apuc de curcan, l-am achizitionat azi de la macelarul nostru, un irlandez simpatic cu fata mai roz decit Pantera Roz. Ne-a facut rost special de unul mai micut.
Sarbatori Fericite din Irlanda tuturor bucatarasilor!
la 24.12.2009, 08:39
Sarbatori linistite, PapaBun!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking