Ingrediente
- 1 pui intreg
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 3 buchetele de conopida
- 6 catei de usturoi
- 3 foi de dafin, sare, boabe de piper, delikat
- pentru ornat ou fiert, castravete si gogosar murat.
Mod de preparare
Pentru inceput se portioneaza puiul, se spala bine si se pune la fiert. La prima spuma se scoate, se spala si se pune din nou la fiert impreuna cu morcovii, conopida, ceapa, foi de dafin. sare, piper, delikat. Cand carnea se desface de pe os, se scoate si se lasa sa se raceasca. In lichidul ramas se pune usturoiul pisat si gelatina preparata.
Aranjam in recipiente (farfurii, boluri, pahare...) modelul de legume ales si apoi carnea desfacuta de pe oase. Umplem cu zeama de supa strecurata. Daca avem putem pune si 2-3 frunze de patrunjel ptr.gust, dar si culoare. Se lasa la racit aprox. 2 ore. Se rastoarna formele pentru a se vedea modelul si limpezimea piftiei.
Se poate servi dimineata la mic dejun alaturi de o palinka.
POFTA INTERESANTA !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|