Piine umpluta

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
6 Feb 2010 | 7191 vizualizari
Piine umpluta

Probabil ca nu ai timp sa gatesti dimineata, inainte de a pleca la birou. Dar nimeni nu te impiedica sa-ti pregatesti micul dejun de cu seara, ca sa te trezesti a doua zi visand la paine rumena sau la pateuri proaspete. Gasesti si alte idei pentru micul dejun in Good Food.

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT
  • 500g de faina pentru pizza (sau faina
    obisnuita)
  • 1 plic de drojdie uscata
  • ½ lingurita de sare
  • 20ml ulei de masline
  • 260ml de apa calduta
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 200g de mozzarella, rupta in fasii
  • 120g de masline verzi, fara samburi,
    taiate felii
  • 120g de rosii uscate la soare (in ulei) sau
    uscate marinate, taiate felii
  •  PENTRU UNS
  • 1 galbenus, batut

Mod de preparare

1. Intr-un bol, se amesteca drojdia cu faina si sarea. Se adauga uleiul, apa si se incorporeaza lichidul cu o lingura sau cu mana. Apoi se rastoarna compozitia pe suprafata de lucru si se framanta (cu mainile date usor prin faina) timp de 5-10 minute, pana cand se obtine o coca omogena si elastica. Se pune intr-un bol curat, se acopera cu folie de plastic si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul (aproximativ 2-3 ore, daca este cald in bucatarie).

2. Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt sau cu o mana de gris. Aluatul se intinde sub forma de dreptunghi (cu mana, pentru ca ai nevoie de o foaie groasa) si se presara cu umplutura pe 2/3 din suprafata. Se ruleaza (terminand cu treimea ramasa goala), dupa care se unge cu galbenus. Se pune pe tava si se lasa la crescut cat timp se incalzeste cuptorul.

3 Se incinge cuptorul la 220º C. Se da painea la cuptor timp de 50 de minute (dar, dupa primele 20 de minute, se reduce temperatura la 180º C).

PS. Aceasta reteta este publicata pe www.bucataras.ro prin acord cu revista Good Food

Daca ti-a placut reteta noastra "Piine umpluta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

Postat de RuxyRux

Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

Spanacul se fierbe intr-o cana de apa fix 3 minute, se scurge bine intr-o sita, se toaca. Quinoa se spala in cateva ape intr-o sita, se fierbe in doua cani pline cu apa timp de zece minute la...

Citeste continuarea

Rosti

Postat de Corina33

Rosti

Se curata cartofii si se dau pe razatoare mare. Se sparg ouale si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper. Optional puteti adauga ceapa verde taiata rondele. Se incinge uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2010, 06:31
ce super e pt w/e,sa ai pt duminica dimineata
la 06.02.2010, 09:23
Uite o fata care nu are somn ! Ai avut si cafeaua langa tine cand erai pe Bucataras la ora asa matinala ?
la 06.02.2010, 09:28
am o colectie intreaga ,,GoodFood,,. ....super ideea.
la 06.02.2010, 10:13
am facut si eu ceva asemanator saptamana asta
la 06.02.2010, 13:19
Super arata si cred ca e delicioasa , voi incerca si eu reteta . Super reteta bucataras

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking