Pilaf cod 14

Postat de nadina73 in Mancaruri de post
17 Iun 2010 | 6791 vizualizari
Pilaf cod 14

un pilaf de post delicios,gustos si aromat

Ingrediente

  • 1 cana de orez
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 vanata
  • 1ceapa
  • 10 ciuperci champinion
  • 4 ciuperci shiitake
  • 1 morcov
  • 3/4 telina (daca e foarte mare)
  • 1 radacin patrunjel
  • 1-2 rosii
  • patrunjel verde
  • 1-2 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala bine orezul si se pune la fiert in apa cu sare,(la 1 cana de orez se pun 3 cani de apa).

Ceapa se toaca marunt si ce pune la calit in putin ulei impreuna cu morcovul,telina si patrunjelul taiate julien,cartofii,vanata,dovlecelul,rosiile,ciupercile,

ardeii se taie cubulete si se pun peste radacinoase

se pune sare ,piper si o canita de apa se pune capacul si se lasa sa foiarba inabusit 30 minute.

La final se amesteca cu orezul fiert

Este un pilaf delicios ,gustos si aromat(14 legume si zarzavaturi)

PS:Am scris cate 1/2 de ardei......... ,dat fiind faptul ca aici sant foarte mari,iar telina aici cea mai mica ce am gasit era de 600 g)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cod 14" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos)

Postat de xana

Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos)

Codul se fierbe, se curata de oase si piele si se faramiteaza. Ceapa se inmoaie in putin ulei de masline, fara a se rumeni. Batem oul cu 2-3 linguri de apa unde a fiert pestele si adaugam faina si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 17.06.2010, 01:28
e caam tarziu dar daca tot sunt prin zona vin prima la masa... a mai ramas ceva si pentru mine?
la 17.06.2010, 01:33
vazand titlul ma intrebam de unde-i vine numele de "cod 14" acum am inteles...legumele sunt vinovate..
la 17.06.2010, 09:43
La cate legume are nu poate sa fie decat foarte bun
la 17.06.2010, 09:45
si eu ma intrebam de unde "cod 14"................dar acuma am inteles........gustos trebuie sa mai fie cu atatea legume...............5 furcu..........
la 17.06.2010, 10:58
gustos gustos

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking