Ingrediente
- ceapă galbenă 2 bucăți medii,
- ciuperci champignon cca 300 g,
- legume chinezești congelate cca 600 g,
- orez cu bobul rotund i cană mare, cca. 350 g,
- bacon cubulețe cca. 300 g,
- ulei de măsline,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- apă rece.
Mod de preparare
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei și apă, într-o tigaie cu strat ceramic, în cazul meu sau într-o tigaie nonaderentă
Între timp se curăță ciupercile, se taie julien și se adaugă la ceapa călită, lăsându-se, la călit în continuare, împreună la foc mic, cca. 5 minute, apoi se adaugă orezul curățat și se mai lasă să se împrietenească gusturile cca. 5 minute. Amestecul obținut se transferă într-un vas încăpător termorezistent, se adaugă legumele congelate, baconul se completează cu 3 măsuri de apă ( aceeași măsură cu ce s-a măsurat orezul ;), se asezonează de sare și piper, apoi se pune la gătit în cuptorul preîncins la foc mediu cca. 30 de minute.
Se servește fierbinte alături de salată de sezon ;)
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci, legume chinezești și bacon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|