Pilaf cu ciuperci, legume chinezești și bacon

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
27 Ian 2014 | 4418 vizualizari
Pilaf cu ciuperci, legume chinezești și bacon

Un fel de mâncare, rapid, usro și sățios!

Ingrediente

  • ceapă galbenă 2 bucăți medii,
  • ciuperci champignon cca 300 g,
  • legume chinezești congelate cca 600 g,
  • orez cu bobul rotund i cană mare, cca. 350 g,
  • bacon cubulețe cca. 300 g,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • apă rece.

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei și apă, într-o tigaie cu strat ceramic, în cazul meu sau într-o tigaie nonaderentă

Între timp se curăță ciupercile, se taie julien și se adaugă la ceapa călită, lăsându-se, la călit în continuare, împreună la foc mic, cca. 5 minute, apoi se adaugă orezul curățat și se mai lasă să se împrietenească gusturile cca. 5 minute. Amestecul obținut se transferă într-un vas încăpător termorezistent, se adaugă legumele congelate, baconul se completează cu 3 măsuri de apă ( aceeași măsură cu ce s-a măsurat orezul ;), se asezonează de sare și piper, apoi se pune la gătit în cuptorul preîncins la foc mediu cca. 30 de minute.

Se servește fierbinte alături de salată de sezon ;)  

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci, legume chinezești și bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Limba cu dovlecei si fasole pastai

Postat de Ina

Limba cu dovlecei si fasole pastai

Limba de opareste  10 minute, apoi  se jupoaie pielita invelitoare.  Curatam si spalam legumele, le tocam marunt, apoi le punem  la calit ( mai putin dovlecelul  si...

Citeste continuarea

Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Postat de susu

Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Dovleceii si vinetele necuratate de coaja se presara cu putina sare si condimente si se lasa acoperite cu o greutate sa se scurga de zeama. Se scurg dupa care se trag putin in tigaie sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2014, 18:52
la 27.01.2014, 18:54
la 27.01.2014, 18:56
A fost cel mai rapid pentru tine
la 27.01.2014, 18:56
Bun pilaful!
Ce-mi place farfuria!
la 27.01.2014, 18:56
Pe placul meu! Tare faina farfuria!!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking