Pilaf cu ciuperci, legume chinezești și bacon

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
27 Ian 2014 | 4421 vizualizari
Pilaf cu ciuperci, legume chinezești și bacon

Un fel de mâncare, rapid, usro și sățios!

Ingrediente

  • ceapă galbenă 2 bucăți medii,
  • ciuperci champignon cca 300 g,
  • legume chinezești congelate cca 600 g,
  • orez cu bobul rotund i cană mare, cca. 350 g,
  • bacon cubulețe cca. 300 g,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • apă rece.

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei și apă, într-o tigaie cu strat ceramic, în cazul meu sau într-o tigaie nonaderentă

Între timp se curăță ciupercile, se taie julien și se adaugă la ceapa călită, lăsându-se, la călit în continuare, împreună la foc mic, cca. 5 minute, apoi se adaugă orezul curățat și se mai lasă să se împrietenească gusturile cca. 5 minute. Amestecul obținut se transferă într-un vas încăpător termorezistent, se adaugă legumele congelate, baconul se completează cu 3 măsuri de apă ( aceeași măsură cu ce s-a măsurat orezul ;), se asezonează de sare și piper, apoi se pune la gătit în cuptorul preîncins la foc mediu cca. 30 de minute.

Se servește fierbinte alături de salată de sezon ;)  

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci, legume chinezești și bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciulama cu pipote si inimi

Postat de licurici_lra

Ciulama cu pipote si inimi

Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si...

Citeste continuarea

VARZA A LA CLUJ II

Postat de mihaelar63

VARZA A LA CLUJ II

Curatati varza de primul strat de frunze si treceti rapid prin jet de apa rece . Taiati varza fideluta si o caliti in ulei . Sarati si adaugati cimbrul ,  crengutele de marar si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2014, 18:52
la 27.01.2014, 18:54
la 27.01.2014, 18:56
A fost cel mai rapid pentru tine
la 27.01.2014, 18:56
Bun pilaful!
Ce-mi place farfuria!
la 27.01.2014, 18:56
Pe placul meu! Tare faina farfuria!!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking