Pilaf cu conopida si spanac

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
26 Mar 2014 | 3704 vizualizari
Pilaf cu conopida si spanac

Asta toamna tarziu am avut un surplus de conopida . Am mai cadorisit verisoare si colege . Am mai gatit-o in fel si chip dar tot mi-a mai ramas . Decat sa o arunc am desfacut-o buchetele [ sa nu ocupe loc mult] , am fiert a la dente si dupa racire am pus la congelator .Conopida e foarte gustoasa cu smantana sau /si branza . Acum trebuind sa gatesc de post, prima asociere ce mi-a venit in minte a fost cu... orez .

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 cana orez cu bob mare
  • 100 ml ulei
  • 500 gr conopida [ congelata
  • 250 gr spanac verde
  • sare
  • piper
  • rosii

Mod de preparare

  1. Curati si spalati legumele .
  2. Taiati bucati mari ceapa , morcovul si ardeiul .
  3. Tocati-le cu ajutorul blenderu-lui. Caliti usor aceste legume in cratita teflonata .
  4. Adaugati si caliti usor si orezul .Sarati. Puneti si conopida .
  5. Turnati apa cat sa acopere si fierbeti sub capac .
  6. Dupa 10 minute cand bobul de orez este fiert adaugati si frunzele de spanac .
  7. Piparati.
  8. Serviti pilaful alaturat de rosii sau salata preferata de cruditati .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu conopida si spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele cu mazare si orez

Postat de sufletista

Chiftele cu mazare si orez

Mazarea o fierbem instructiunilor de pe pachet, o scurgem bine si o pisam cu ajutorul blenderului sau paleta pentru piure. Orezul fiert cu sare, piper, ulei de masline si condimente pentru...

Citeste continuarea

Hummus bi tahini

Postat de Ade200

Hummus bi tahini

Scurge năutul, acoperă-l cu apă rece  şi fierbe-l. Când e fiert, scurge apa, dar păstreaz-o pentru a mai subţia pasta obţinută.  Pune năutul, tahini, sucul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2014, 16:26
Imi place tare mai ales cind vad cita culoare le dai
la 26.03.2014, 16:28
foarte bun!!
la 26.03.2014, 16:30
la 26.03.2014, 16:34
Ete na!Nu puteai sa nu pui conopida?Cred ca a iesit foarte bun,daca-ti place e perfect!
la 26.03.2014, 16:37
nu am mancat asa ceva poate incerc,interesant

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking