Pilaf cu ficatei la cuptor

Postat de ccris_ccris in Ficat
9 Mai 2009 | 15082 vizualizari
Pilaf cu ficatei la cuptor

La sfatul si dupa indicatiile Oanei, am facut acest pilafior grozav, foarte usor si rapid, bun si pentru cei mici.

Ingrediente

  • 1 cana de orez
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 conserva de rosii in bulion
  • 5 cani de apa
  • ulei
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust (delikat)
  • 500g ficatei

Mod de preparare

Se spala ficateii, se curata de pielite, se oparesc si se spumuiesc, apoi se pun la scurs.

Se curata zarzavatul si se taie cubulete.

Se alege orezul si se spala.

Intr-o cratita de 3 litri, se toarna ulei cam cat sa-i acopere fundul, se pune zarzavatul cubulete, orezul, ficateii, apa, sare si se da la cuptor, la foc mediu, cam 45 de minute. Punem apoi rosiile in bulion si mai lasam 10 minute la foc mic, ca sa nu se lipeasca. Dupa ce am scos pilaful din cuptor, adaugam patrunjel verde proaspat, amestecand usor, sa nu se zdrobeasca bobul de orez.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ficatei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rosii umplute cu ficat la Multicooker

Postat de rocsi_1612

Rosii umplute cu ficat la Multicooker

Spalam rosiile, le taiem capacul, scobim miezul cu o lingurita si le punem pe un tocator cu gura in jos sa se mai scurga de zeama. Curatam ceapa si o tocam marunt. Incingem intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Pate de casa, din ficat de pui

Postat de merisor67

Pate de casa, din ficat de pui

Eu am avut supa de pui facuta cu o zi inainte. Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul in apa, mai lasam 2-3 minute si scurgem apa, apoi clatim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2009, 21:29
Super ti-a iesit, Crisule!!
A papat Andreiuta?
la 11.05.2009, 23:48
A papat, da, miam-miam!
la 29.03.2010, 12:15
o sa-l incerc si eu pt micutul meu, arata bn
la 23.01.2013, 13:08

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking