Pilaf cu grasime de pasare de curte

Postat de Ina in Mancaruri cu carne
28 Noi 2013 | 18584 vizualizari
Pilaf cu grasime de pasare de curte

Pur si simplu... delicios!

Ingrediente

  • pieptul si pulpele posterioare de la o gaina de curte
  • un bulgare de grasime de gaina batrana, de curte
  • doua cepe
  • un morcov mare
  • sare de bucatarie
  • legume uscate fara sare ( de la SanoVita )
  • doua cani de orez cu bob mare
  • patrunjel verde
  • piper

Mod de preparare

Carnea de pasare se pune la fiert, in apa cu sare, impreuna cu grasimea , ceapa taiata pe jumatate si  morcovul taiat rondele mari. 

Cand grasimea s-a topit iar carnea si legumele sunt fierte,  masuram 8 cani de supa pe care le vom transfera in alta oala si le vom pune la foc mic , sa fiarba in continuare.  Presaram 2-3 lingurite de legume uscate si potrivim gustul de sare. 

Cele doua cani cu orez le vom spala in 2-3 ape reci, apoi le vom adauga in supa clocotinda, amestecand usor, din cand in cand, pentru a nu se lipi de vas. Cand orezul se umfla si mai ramane doar o pelicula de supa  deasupra  acestuia, oprim focul si astupam oala cu capac, lasand acoperit cca 20 minute fara sa deranjam, astfel incat toata supa sa fie absorbita de orez.

Servim fierbinte, cu patrunjel verde si piper, alaturi de pulpele care au fiert in supa si pe care le-am rumenit usor in ulei incins.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu grasime de pasare de curte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele marinate in sos de zacusca si ciuperci

Postat de panacris

Chiftele marinate in sos de zacusca si ciuperci

Se amestecă energic carnea cu ouăle, pesmetul, sare, piperul, pudra de boia și usturoiul pisat, până ce se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se...

Citeste continuarea

Sarmale cu carne si dovleac

Postat de AlexTeacher

Sarmale cu carne si dovleac

Ca sa desarezi cel mai usor o varza murata, tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui 2-3 transe de apa fiarta peste ea si s-o lasi 30-60 de minute.  Pune 1-2 linguri de ulei in tigaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2013, 21:05
este preferatul meu !
la 28.11.2013, 21:06
mmm...delicios! imi place la nebunie!
la 28.11.2013, 21:06
Papa bunaaaaaa
la 28.11.2013, 21:08
daa, eu as papa intruna, pilaf
la 28.11.2013, 21:12
arata super

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking