Pilaf de mei cu ciuperci marinate

Postat de DeliciiSanatoase in Mancaruri de post
30 Sep 2013 | 10037 vizualizari
Pilaf de mei cu ciuperci marinate

Aceasta este o reteta care se prepara in doua etape. Eu am pus ciupercile la marinat dimineata, iar seara am facut pilaful si le-am servit impreuna. Este o mancare satioasa.

Ingrediente

  • - 500 gr. ciuperci champignon
  • - 2 ardei (de care doriti: galbeni, verzi etc.)
  • Pentru sosul de marinata:
  • - 6 linguri ulei de masline presat la rece
  • - 3 linguri zeama de lamaie
  • - 2 linguri sos de soia
  • - 3 catei de usturoi pisati
  • - sare dupa gust
  • - piper dupa gust
  • - 1 lg ierburi de provence (sau alte ierburi aromate pe care le preferati)
  • Pentru pilaf:
  • - 3/4 cana mei
  • - aprox. 3 cani apa
  • - 1 ceapa
  • - sare
  • - condimente

Mod de preparare

Ciupercile marinate:

Curatam ciupercile de pielita si le taiem felii. Ardeiul il taiem si pe el in fasii subtiri.

Punem ingredientele pentru sos intr-un bol si le amestecam bine, apoi punem treptat din ciuperci si amestecam pentru a se imbiba sosul cat mai bine in ciuperci si ardei.

Apoi acoperim bolul si le lasam peste noapte la marinat in frigider.

Pilaf de mei:

Spalam bine meiul in mai multe ape si il punem la fiert cu aprox. 3 cani de apa (sau 2 cani si jumatate si mai adaugam pe parcurs daca e nevoie). Eu am adaugat o ceapa taiata cubulete, un pic de sare si ierburi de provence pentru aroma. Daca doriti puteti adauga si alte legume, ca la un pilaf normal de orez (morcovi, telina etc). Eu am vrut sa fie cat mai simplu.

Lasam la fiert cam 15-20 minute pana toata apa este absorbita si are o textura moale.

Lasam putin la racit apoi punem in farfurie, iar deasupra adaugam ciupercile marinate. 

Puteti sa puneti si patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna si m-as bucura sa imi spuneti daca ati incercat si v-a placut. Sau chiar ce modificari ati aduce retetei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de mei cu ciuperci marinate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de urzici cu orez si ciuperci

Postat de susu

Mancare de urzici cu orez si ciuperci

Curatam urzicile si le spalam in mai multe  ape in felul urmator: le punem in chiuveta plina cu apa si le luam cu mana scurgandu-le de apa astfel incat daca exista pamant sa ramana la fund....

Citeste continuarea

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Postat de katty

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Punem nautul scursul intr-un vas inalt. Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburii, scoatem miezul cu o lingura si il punem peste naut. Punem si frunzele de busuioc, usturoiul curatat de coaja,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2013, 15:00
cat de bine arata!
la 30.09.2013, 15:25
interesant!
la 30.09.2013, 17:42
la 30.09.2013, 21:40
Ce preparat fain
la 01.10.2013, 08:27

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking