Pilaf de orez cu piept de pui pane cu murături de sezon

Postat de angelika in Pui
5 Dec 2012 | 4930 vizualizari
Pilaf de orez cu piept de pui pane cu murături de sezon

O mancarică uşoara,simplă dar foarte gustoasa care îmi place la fel de mult. Garnitura poate fi orice fel de carne.Eu am ales un piept de pui pe care l-am feliat ,apoi l-am făcut pane.Am asortat pilaful cu castraveţi şi gogoşari făcuţi în casă.

Ingrediente

  • 150 g de orez cu bob rotund
  • 2 cepe
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 1 morcov
  • um mar
  • 1 piept de pui
  • 2 oua

Mod de preparare

Pentru început mă ocup de pieptul de pui pe care îl feliez , îl sărez , îl piperez. Într-un castron fac un aluat din 2 ouă ,făină şi apă minerală ,sare , piper. Pun feliile de piept de pui în castron ,le amestec în aluat şi apoi le pun la prăjit în ulei încins.

Între timp pun într-o tigaie ceapa , ardeii ,morcovul ,marul feliate în diferite forme(rotund ,pătrăţele ,julienne).Le călesc puţin şi torn orezul spălat , peste care pun apă să acopere.Cel mult 20 minute şi e gata.Nu uitaţi să puneţi sare , piper ,pătrunjel verde ,frunze busuioc , mentă după gust.

Când este gata alegeţi o farfurie frumoasă pe care o ornaţi cu  o formă de orez , puiul pane şi murăturile.

POFTĂ INTERESANTĂ !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu piept de pui pane cu murături de sezon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chicken fingers

Postat de Dya

Chicken fingers

Taiem pieptul de pui in fasii subtiri. Intr-un bol, spargem cele doua oua, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor. Trecem fasiile de carne prin faina si apoi prin ouale batute....

Citeste continuarea

Pui cu smantana

Postat de camelia75

Pui cu smantana

1.Curatati si spalati pulpele de pui,apoi puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 20 de minute.Dupa ce au fiert le scoateti din apa si le lasati la scurs. 2.Intr-o tigaie incingeti uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2012, 08:55
la 06.12.2012, 09:10
la 06.12.2012, 09:22
la 06.12.2012, 09:22
la 18.03.2013, 22:29
bun de tot

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking