Ingrediente
- 1 pui de aprox. 1kg
- 2 linguri ulei
- 1 bucata fenicul
- 2 morcovi
- 1 bucata telina
- 1 ceapa
- 1 fir praz
- 2 fire ceapa verde
- 1 ardei gras galbena
- 1 ardei gras rosu
- 2 cani orez
- Sare
- Piper alb
Mod de preparare
Spalam si portionam puiul. Curatam, spalam zarzavatul, morcovii si telina le dam prin razatoarea mare, ceapa, prazul si feniculul le tocam. Orezul il spalam bine in mai multe ape.
Luam un wok incapator, incingem uleiul si calim bucatile de pui, amestecand astfel incat sa prinda culoare pe toate partile, cam 5’ la foc mare. Apoi scoatem intr-un castron bucatile de pui si adaugam in tigaie, pe rand, la interval de aprox 1’, ceapa cu feniculul, apoi ardeii, zarzavatul ras, orezul si la final bucatile de pui. Amestecam totul bine si transferam amestecul intr-o tava mare si adanca (eu am folosit tava delimano). Adaugam 5 cani de apa, asezonam cu sare si piper, amestecam si dam la cuptorul dinainte incalzit, 25’ la foc mare.
Se poate servi imediat.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|