Pilaf de orez cu supa de gaina

Postat de Ina in Aperitive / Garnituri
4 Iun 2010 | 19224 vizualizari
Pilaf de orez cu supa de gaina

Ingrediente

  • o cana de orez cu bob rotund
  • 4 cani de supa de gaina
  • patrunjel verde, tocat
  • piper

Pentru supa de gaina:

  • o ceapa
  • un ardei gras
  • un morcov
  • aripi, gat, spate si tartita de gaina de curte
  • sare sau delikat

Mod de preparare

        Pregatirea supei:  Se taie legumele in bucati mari ( pentru a putea fi scoase usor din supa) si se pun la fiert in apa cu sare/ delikat. Bucatile de carne de gaina se spala si se pun si ele la fiert, in supa de legume, pana se topeste grasimea , iar furculita intra usor in carne.

      Pregatirea pilafului:  4 cani din supa obtinuta  ca  mai sus  se pun intr-o oala, iar cand aceasta clocote se toarna o cana de orez ( masura sa fie aceeasi ) spalat in prealabil.  Se lasa sa fiarba pana se umfla orezul, mestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca de oala. Cand orezul e fiert se stinge focul si se acopera oala  pentru 10 minute, pentru ca surplusul de supa sa fie bine absorbit de orez.  Se obtine un pilaf gras, cu un gust delicios.

      Se presara patrunjel verde tocat. Se serveste ca atare sau alaturi de o bucata de friptura ( eventual din carnea in care  a fiert supa)

      La servire se poate presara un praf de piper.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu supa de gaina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pilaf de orez cu gaina de tara

Postat de Moni_alex

Pilaf de orez cu gaina de tara

Carnea de gaina se spala bine si se pune la fiert cu apa si sare timp de o ora si jumatate la foc potrivit. Dupa ce a fiert carnea, se taie marunt ceapa si morcovii si se pun la inabusit intr-o...

Citeste continuarea

Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

Postat de Sidy

Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

    Gaina se spala bine si se transeaza in bucati mai mici.Ceapa se curata si se soteaza in putin ulei. Adaugam pasta de gogosari , usturoiul presat, boia, piper , sare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2010, 15:41
In realitate e mai galbui la culoare Trebuie sa-mi schimb aparatul
la 04.06.2010, 16:01
ina si eu pun supa la puilaf daca nu e de post dar nu mai ameteca si atunci nu se prinde deloc ,se ameteca la inceput cand se pun toate impreuna si apoi gata ,sau il pui la cuptor si e si mai gustos,arata tare bine 5 furcu
la 04.06.2010, 16:05
la cuptor n-am incercat cu pilaful, mai ales ca eu fac doar dintr-o cana de orez, mai mare daraua....
la 04.06.2010, 16:06
Cred ca-i mai bun la cuptor, dar daca faci mult....
la 04.06.2010, 16:07
asta mi-a iesit ca la pomenile de odinioara , gras si gustos

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking