Pilaf turcesc (pilav)

Postat de Giana in Mancaruri de post
20 Mai 2014 | 17647 vizualizari
Pilaf turcesc (pilav)

Turcia are numeroase retete de pilaf in foarte multe combinatii, in functie de tipul orezului. Azi am ales varianta cea mai simpla.

Ingrediente

  • 200 g orez (bob cu bob colosal)
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri unt
  • 300 ml supa fierbinte sau apa fiarta
  • sare, piper, cub knorr dupa gust

Mod de preparare

Pentru a face un pilav reusit avem nevoie de un orez de calitate. Pentru acest pilav am folosit orezul de la Scotti - bob cu bob colosal. Nu trebuie sa folositi orez cu bobul spart sau mai multe tipuri de orez in amestec.

Se curata orezul si se pune intr-un bol cu apa fierbinte si cu sare. Orezul trebuie lasat sa se hidrateze in acea apa timp de 60 de minute. Dupa o ora, varsam orezul intr-o sita deasa si il spalam bine de tot sub jet de apa rece pana se curata tot amidonul.

Dupa ce l-am spalat, orezul se lasa cel putin 10 minute sa se scurga bine. Putem sa punem orezul peste un prosop curat pentru a absorbi mai repede apa.

Intr-o cratita de teflon, sau care nu lipeste, punem untul si uleiul la incins. Cratita trebuie sa aiba diametrul mare, astfel orezul va iesi mai pufos si se va alege bob cu bob. Dupa ce s-a topit untul se adauga orezul scurs si se caleste bine amestecand din cand in cand. Veti observa ca boabele de orez isi schimba usor culoarea (devin mai albe) si se intaresc usor. Atentie sa nu rumeniti orezul, el trebuie sa ramana alb.

Separat puneti la fiert supa. Pt un gust mai bun este de preferat sa folositi zeama de carne, daca nu, e bun si cu apa. Peste orezul calit adaugati supa/apa fiarta. Se condimenteaza cu sare, cub knorr, vegeta etc.

Pentru pilav este foarte important raportul dintre apa si orez. In functie de tipul de orez se schimba si cantitatea de apa. Pt acest pilav am folosit un pahar de orez si un pahar jumate de supa fiarta.

Dupa ce ati adaugat apa peste orez, trebuie sa puneti capacul la cratita. Se fierbe 3 minute la foc mare, apoi dam focul la mic si lasam sa fiarba incet. Pentru a urmari procesul de fierbere este de preferat sa folositi o cratita cu capac de sticla. Cand apa incepe sa scada, se vor forma mici bule si gaurele intre boabele de orez, acum este timpul sa oprim focul.

Nu deschidem capacul si nu amestecam orezul. Peste capac punem un prosop gros si lasam orezul 30 de minute sa se faca in aburi.

Dupa 30 de minute putem deschide capacul si amesteca orezul. Ar trebui sa fie pufos, usor uscat, si sa se aleaga bob cu bob.

Sper ca nu v-am ametit prea tare cu descrierea mea ;)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf turcesc (pilav)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Patlicanli Pilav - Pilaf turcesc cu vinete

Postat de mitinita

Patlicanli Pilav - Pilaf turcesc cu vinete

Se pune uleiul si ceapa intr-o craticioara si se caleste putin. Adauga rosia,zaharul si sarea. Adauga orezul si mai amesteca vreo 2 minute. Toarna apa fierbinte,amesteca si da focul mic. Dupa 20...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2014, 17:31
la 20.05.2014, 17:46
la 20.05.2014, 17:48
delicios
la 20.05.2014, 17:51
waw super bun pilaful
la 20.05.2014, 17:54
Imi place!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking