Pilaf cu burgul picant-"Sebzeli pilav"- cu snitele de vita

Postat de Mihaela11_jo in Vita
12 Feb 2011 | 7836 vizualizari
Pilaf cu burgul picant-"Sebzeli pilav"- cu snitele de vita

Am mancat acest pilf pentru prima data la o cabana in Muntii Taurus in Turcia .In Turcia se prepara si langa kebab si este foarte aromat.

Ingrediente

 

Pentru pilaf

  • 300 gr burgul pentru pilaf( graul este sfaramat in bucati mai mari decat cel pentru tabouleh)
  • 2 rosii de marime medie
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita condiment de chilli("Acili")
  • piper proaspat macinat
  • 700 ml apa
  • 3 linguri ulei de porumb

Pentru snitele

  • 500 gr muschi de vita
  • 5 linguri faina
  • 3 oua
  • putin lapte
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in bucati mici.
Ardeii si ceapa verde se taie marunt.
Burgulul se opareste si se lasa la inmuiat 5 minute, apoi se spala bine si se scurge de apa.
Intr-o cratita antiaderenta se incalzeste uleiul si se calesc ceapa verde si ardeii 5 minute.
Se adauga rosiile, apa calda, sarea, piperul ,condimentul de chilli si burgulul.
Cand pilaful incepe sa fiarba se acopera, se reduce focul si se fierbe 20 de minute.
Se stinge focul si se mai lasa in cratita 10 minute.
Snitelele se bat si se sareaza.
Se dau prin faina si apoi in oul batut cu putina sare, piper proaspat macinat si putin lapte.
Se frig intr-o tigaie antiaderenta pe ambele parti pana iau o culoare aurie.
Se servesc cu garnitura de pilaf si muraturi .
Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu burgul picant-"Sebzeli pilav"- cu snitele de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu carne de vitel

Postat de oanapl

Placinta cu carne de vitel

Pui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu....

Citeste continuarea

Muschi de vita la cuptor

Postat de sebirizescu

Muschi de vita la cuptor

Carnea se unge cu ulei de masline,se condimenteaza pe ambele parti si se lasa acoperita la frigider pentru 24 ore. Se leaga cu ata alimentara,sa iasa uniform. Se prajeste intr-o tigaie in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2011, 08:32
la 12.02.2011, 08:37
si ce gindac interesant ti-a iesit in farfurieee
la 12.02.2011, 08:58
la 12.02.2011, 09:46
ce bine arata...numai retete interesante ne spui
la 12.02.2011, 10:31
aha , am aflat si ce-i aceea burgul

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking