Ingrediente
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 300 g ciuperci champignon
- 300 g orez
- 800 ml supa de legume ( eu am fiert apa cu delicat si am facut o "supa" mai concentrata ca sa nu mai fiu nevoita sa mai adaug sare la pilaf )
- 2 linguri ulei
- piper
- 2 frunze dafin
Mod de preparare
Calim legumele (ceapa, morcovii, ardeii, si ciupercile) .Cand acestea s-au calit, adaugam orezul si il calim si pe acesta impreuna cu legumele.
Punem totul intr-un vas yena, mai adanc , turnam supa de legume, adaugam frunzele de dafin si dam la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.
Cand pilaful este gata, condimentam cu piper si eventual tocam o tufa de patrunjel ( eu nu am folosit ca am uitat :)) ... am cumparat tufa si am uitat-o in frigider :)) )
Eu pilaful acesta l-am folosit pe post de garnitura langa friptura de vitel , dar se poate servi si simplu cu o salata langa :)
Pofta buna ! .... :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sarbesc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|