Piperade sau mancare picanta de ardei

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
12 Apr 2014 | 11827 vizualizari
Piperade sau mancare picanta de ardei

Este un fel de mancare adoptat de bucataria franceza, influentele sunt spaniole si este des intalnit in sudul Frantei. Poate fi facut ca fel principar cu jambon afumatin compozitie sua poate fi facut mai zemos si pochat oua in el, e bestial la gust si poate acompania o multime de mancaruri pe post de garnitura

Ingrediente

  • ardei rosu,
  • ardei verde,
  • ardei galben,
  • ceapa alba,
  • un catel de usturoi
  • rosii tocate marunt sau coulis de rosii
  • ardei iute sau pasta de ardei iute
  • ierburi de provence ( cimbru, busuioc, rozmarin )
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Prepararea este simpla si rapida : se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline , se adauga ardeii , sarea, piperul si usturoiul si ceapa . Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi sucul de rosii sau rosiile decojite si fara seminte taiate marunt. Lasam sa colosteasca pret de cateva minute, adaugam apoi pasta de ardei iute si ierburile de provence. 

Se poate folosi ca atare sau ca garnitura la divesre mancaruri, este ceva foarte proaspat si aronat, cu iz picants i arome de ierburi , legumele crocante si colorate...o minunatie de mancare simpla si gustoasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piperade sau mancare picanta de ardei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salată cu legume și tofu

Postat de panacris

Salată cu legume și tofu

Brocoli, dovleceii, roșiile se spală se curăță, se feliază, se asezonează de sare, piper și ulei de măsline. Legumele se pun la gătit în Friteuza Tefal, sau într-o tigaie...

Citeste continuarea

Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata

Postat de Nadyne

Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata

Cum se prepara Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata: Spalam si curatam legumele, vanata o decojim partial. Ceapa taiata pestisori, se pune la calit in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2014, 12:17
bun bun
la 12.04.2014, 12:43
Tare bun!
la 12.04.2014, 12:48
Da, îmi place picat, cu atât mai mult cu cât ce ai prezentat tu, e şi o explozie de culoare.
la 12.04.2014, 13:14
place!
la 12.04.2014, 14:57
Colosteasca înseamnă dinstuiască Bun pentru Zmei că e picant, dar sigur mai trebuie și ceva cărniță lângă

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking